CDA

24-01-04
Bruls: Niet massaal Oost-Europeanen op de Nederlandse arbeidsmarkt Namens de CDA-fractie heeft Kamerlid Hubert Bruls aangegeven niet enthousiast te zijn over de plannen van het kabinet om de komende twee jaar 22.000 werkzoekenden uit Midden en Oost Europa op de Nederlandse arbeidsmarkt toe te laten.

Deze voorstellen van het kabinet zijn niet wat wij ons erbij voorgesteld hadden en we hebben dan ook nog een groot aantal vragen, aldus Bruls.

Elke maand komen er in Nederland 10.000 werklozen bij en dan moeten we niet duizenden mensen uit het buitenland de arbeidsmarkt opsturen waarvoor geen banen zijn. Het kabinet zelf geeft ook aan dat het voorstel zal leiden tot een verhoging van het aantal mensen met een uitkering, aldus Bruls. Daarnaast moeten we ook blijven kijken naar hoe de landen om ons heen. Alle ons omringende landen kennen een beperking en we moeten als Nederland hierbij niet uit de pas lopen.

Daarom wil de fractie op korte termijn een debat met staatssecretaris Rutte om in de Kamer over zijn plannen te discussiëren.