Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 26 januari 2004

* MAN MISHANDELD EN BEDREIGD
ROTTERDAM - Zondagavond omstreeks half negen raakte een 28-jarige man uit Rotterdam gewond, nadat hij was mishandeld. Het slachtoffer had, om nog onduidelijke reden, onenigheid gekregen met twee mannen. Tijdens de woordenwisseling werd de 28-jarige Rotterdammer met een ploertendoder geslagen en werd hij met een vuurwapen bedreigd. De man moest zich in het Zuiderziekenhuis aan zijn verwondingen laten behandelen. De recherche van het district Zuid stelt een onderzoek in.


* OVERVAL IN WONING
ROTTERDAM - Zondagavond werd een 14-jarig meisje in haar woning aan de Rechter Rottekade overvallen. Het slachtoffer had de deur opengedaan toen er werd aangebeld. Vervolgens drongen drie mannen de woning binnen. Tijdens de overval, liet één van de verdachten een vuurwapen zien. Er werd een mobiele telefoon weggenomen, waarna de overvallers het huis uitrenden en in onbekende richting vluchtten. De recherche van het district De Noordhoek stelt een onderzoek in.


* WONINGBRAND
ROTTERDAM - Zondagmiddag omstreeks half vier ontstond brand in een woning aan de Eerste Pijnackerstraat.
Omwonenden sloegen alarm toen ze rook zagen in een portiek. De brandweer kwam ter plaatse en maakte middelbrand. Acht mensen werden ter plaatse door GGD-personeel onderzocht in verband met mogelijk ingeademde rook. De bewoners van het pand waar de brand was ontstaan waren niet aanwezig.
De brand is vermoedelijk begonnen in een stapel papier dat bij een gaskachel lag.


* EETCAFÉ OVERVALLEN
ROTTERDAM - Een eetcafé op de Bergweg is zondagavond omstreeks half elf overvallen. Een onbekende man kwam de eetgelegenheid binnen, waarna hij direct op een 24-jarige personeelslid toeliep. Onder bedreiging van een vuurwapen werd de vrouw gesommeerd de kassa te openen, waaruit de overvaller vervolgens geld weggriste. Met een nog onbekend geldbedrag rende de verdachte de zaak uit en verdween in onbekende richting.


* VROUW GEWOND NA POGING BEROVING
ROTTERDAM - Maandagmorgen omstreeks half twee raakte op de Abraham Kuyperlaan een 27-jarige vrouw uit Rotterdam gewond, nadat een onbekende man had geprobeerd aangeefster van haar tas te beroven. Het slachtoffer werd door de verdachte benaderd, waarbij hij haar om geld vroeg. Toen de vrouw aangaf geen geld bij zich te hebben, werd zij met een rubberen wapenstok geslagen. Tijdens de mishandeling probeerde de dader de tas weg te nemen. Toen dit niet lukte, nam hij de benen in onbekende richting.

Uitgave zondag 25 januari 2004