Ingezonden persbericht


De Nederlandse Gezinsraad, de Directie Coördinatie Emancipatiebeleid (Ministerie van SZW) en E-Quality nodigen u uit voor

Het debat Emancipatie en Gezin: een divers gezelschap

29 januari om 16.00 in theater Concordia, Den Haag.

Emancipatie en gezin hangen bij allochtonen veel vanzelfsprekender met elkaar samen dan bij autochtonen. Autochtonen worden gehinderd door een jaren-vijftig associatie als het gaat om het gezin enerzijds en door een individualiserings-ideaal anderzijds. Allochtone vrouwen combineren in veel gevallen een trotse houding ten aanzien van hun moederrol of lid van het gezin en de hele familie met een streven naar zelfstandigheid. Bij allochtonen is de kans van slagen van emancipatiebeleid nog minder groot dan bij autochtonen als er niet vanuit het collectief gedacht wordt. Trees Pels van het Verwey-Jonker Instituut schreef speciaal voor dit debat het essay:

Emancipatie en Gezin: in alle diversiteit een goed span

Het debat wordt geleid door Febe Deug zij is senior adviseur bij Organisatie adviesbureau de Beuk. In het forum nemen deel: SeÏ'il Arda, raadslid Raad van Maatschappelijke Ontwikkeling, Naima Azough, kamerlid Groen Links,Joan Ferrier, directeur E-Quality, Erna Hooghiemstra, waarnemend directeur van de Nederlandse Gezinsraad, Joke van der Zwaard, zelfstandig onderzoeker.

We stellen het zeer op prijs als u zich aanmeldt voor het debat u ontvangt bij vertrek het essay.

Het programma, de route beschrijving en een aanmeldingsformulier kunt u downloaden via deze site : www.ngr.nl informatie kunt u verkrijgen bij de NGR. Contactpersoon Suzanne de Jong, Communicatie en Publiciteit, telefoon 070-3306060, E-mail: info@ngr.nl

Dit is het tweede debat in de reeks Emancipatie en Gezin het derde en laatste debat is op 15 mei 2004 centrale vraag:

waarom gezinsbeleid in het buitenland wél een vanzelfsprekend onderdeel van het overheidsbeleid is en in Nederland (nog) niet.

Ook verschijnt 29 januari?..

het boek Kiezen voor ouderschap?! Overwegingen en redeneringen van vrouwen en mannen over het krijgen van kinderen. Door Sietske Dijkstra, Joke van der Zwaard, Linda Bolt en Greetje Timmerman. In opdracht van het Ministerie SZW voor meer informatie kunt terecht bij E. Veenis, eveenis@minszw.nl, en telefonisch 070-3335746. Het boek is te bestellen bij Reed Business Information bv, Postbus 808, 7000 AV Doetinchem, tel 0314-358358, fax 0314-349048.Ordernummer 14.406/03, ISBN 90 5901 306 9.