Utrecht stad 10.30 uur

Utrecht 29-01-2004 - Nieuwsberichten district Utrecht stad

Onder invloed
UTRECHT In de nacht van woensdag op donderdag is een 24-jarige man uit Utrecht bekeurd voor het rijden onder invloed.

De man reed over het Zandpad en bleek tijdens een ademtest hoogstwaarschijnlijk onder invloed te zijn. Op het hoofdbureau blies de Utrechter 380 ug/l, waarop hij een bekeuring en een rijverbod van 3 uur heeft gekregen.

Fietsverlichtingscontrole
UTRECHT Op woensdagavond is een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Oudegracht. De controle werd omstreeks 20.00 uur gehouden. Er werden 21 fietsers bekeurd voor het niet goed voeren van voor- en/of achterverlichting.

Koffieleut
UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een koffiedief aangehouden. De 45-jarige man wilde met 12 pakken koffie de winkel uitlopen zonder deze af te rekenen. De medewerker van de winkel aan de Plantage hield de man tegen. De politie werd gewaarschuwd en de man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. De pakken koffie bleven achter in de winkel.

Vermoedelijke autodief aangehouden
UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een man aangehouden omdat hij in een gestolen auto had gereden. Omstreeks 14.10 uur reden agenten over de 2e Daalsedijk toen ze een auto zagen staan met een man erin. De agenten zagen het kenteken van de auto en hen was bekend dat deze auto als gestolen te boek stond. De agenten stopten naast de auto en een agent stapte uit en sprak de man aan. De man startte direct de auto en wilde wegrijden. Het portier werd door de agent opengetrokken om te voorkomen dat hij wegreed met de auto. De man gaf echter vol gas en reed hard weg. De agent moest wegspringen om niet klem te komen zitten tussen de auto en de surveillance auto. De achtervolging werd ingezet en voerde met hoge snelheid door de wijk. De auto reed met hoge snelheid over de Amsterdamsestraatweg en passeerde hier een voet en fietspad.

Gezien het tijdstip van de achtervolging (veel fietsers en voetgangers op straat) en het zeer roekeloze rijgedrag van de man konden de agenten niet anders dan afstand nemen en de achtervolging staken. Op dat moment wist de man te ontkomen.
De agenten herkende de bestuurder als zeer vermoedelijk een 32-jarige man uit Utrecht. Hij werd later op de dag aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Hennep aangetroffen
UTRECHT- Op maandagmiddag werd een hennepplantage aangetroffen op de Huurweerstraat. Na binnengekomen informatie werd het onderzoek ingesteld in de woning. Hier werden in totaal 186 planten aangetroffen met bijbehorende apparatuur. Al deze goederen werden in beslag genomen. Onderzoek wees tevens uit dat er illegaal stroom werd afgetapt. De 24-jarige bewoner werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.