Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


29 januari 2004


Apeldoorn- diverse aanrijdingen vooral door gladheid


De politie heeft gisteren de handen vol gehad aan een groot aantal aanrijding, de meeste veroorzaakt door de gladheid.
Rond 08.40 uur raakte een 40-jarige Apeldoornse gewond aan haar been. Ze reed op de fiets en kreeg op de kruising Regentesselaan - v.d. Houven van Oordtlaan geen voorrang van een 40-jarige apeldoornse automobiliste. De vrouw is per aumulance naar het ziekenhuis vervoerd.
Op de Bizetlaan reed rond 09.40 uur een Apeldoorner met zijn auto door de gladheid tegen een geparkeerd staande auto van een plaatsgenoot.
Omstreeks 11.30 uur waren 3 auto's betrokken bij een aanrijding op de afrit van de A 1, afslag Hoenderloo. Een automobilist uit Enschede gleed bij het verlaten van de A 1 in de bocht van de afrit de berm in. Vervolgens slipten ook een automobilist uit Spanbroek en Antwerpen. Kort daarop kon men al weer uitrukken naar een aanrijding op de A 1 waar een auto uit de bocht was gegleden.
Rond 12.00 uur gleed een vrouw uit Barneveld op de Laan van Spitsbergen met haar auto tegen haar voorganger, een auto bestuurd door een man uit Arnhem.
Zo'n 10 minuten later kwam de volgende melding al weer binnen toen 2 auto's op de Oude Beekbergseweg een aanrijding hadden door de gladheid.
Een 31-jarige Apeldoorner vloog omstreeks 12.15 uur vanaf de Laan van Mensenrechten uit de bocht toen hij met z'n auto linksaf de Stoomwezenstraat in wilde. Hierbij ramde hij een verkeersbord, een boompje en drukte vervolgens een geparkeerd staande auto tegen de bui van een bedrijf aldaar.


Een 29-jarige Apeldoornse botste omstreeks 23.00 uur bij de rotonde AGOVV aan de Jachtlaan op een bus van Connexxion. Door de gladheid had de vrouw niet tijdig kunnen remmen.


Apeldoorn- oplettende man voorkomt diefstal


Een oplettende Apeldoorner heeft gisterenavond laat de politie geholpen bij het voorkomen van de diefstal van een tiental fietsen. De man had gezien, dat de fietsen een dag eerder in de struikjes aan de 2e Wormenseweg waren "koud gezet" en belde de politie. Deze trof de fietsen aan, waarna ze naar het politiebureau wedren gebracht. Inmiddels hebben 4 benadeelden hun fiets terug gekregen. De fietsen zijn waarschijnlijk bij de fietsenstalling van het station gestolen.


Apeldoorn - diefstal auto's


Aan de Ugchelseweg is in de nacht van 22 op 23 vanaf het eigen terrein een groene BMW X5 terreinwagen, gekentekend 57-LB-NL gestolen. Aan de Krimweg in Hoenderloo werd een in Amersfoort gestolen Peugeot aangetroffen. De politie kreeg een melding dat er al geruime tijd een auto stond die 's ochtends bij een aanrijding betrokken was. Uit onderzoek bleek de auto rond 11.30 uur een brievenbus te hebben geraakt, waarna de bestuurder was weggelopen. De auto is afgesleept en de politie stelt een onderzoek in naar de bestuurder.


Beekbergen- sporen in sneeuw leiden naar inbreker


Was de sneeuwval van overdag de grote boosdoener bij vele aanrijdingen, vannacht was de politie dankbaar voor de vele centimeters sneeuw. Zij kregen namelijk rond 04.20 uur een inbraakmelding bij een school aan de Herman Coertsweg en konden aan de hand van de sporen in de sneeuw enige tijd later een inbreker (26-jarige Apeldoorner) op heter daad aanhouden.
Vanaf de school liep een bandenspoor via het centrum van Beekbergen richting de Veldhofweg. Hier heeft de man bij de voetbalvereniging getracht een raam te forceren en was daar inmiddels verdwenen. Het spoor volgend kwam de politie bij de tennisvereniging en daar zagen agenten de inbreker in het pand. Hij was op zoek naar buit en trachtte toen hij zich ontdekt zag te vluchten. Hierbij liep hij in de armen van een agent en werd direct ingerekend. In een rugzak had hij een antal gestolen spullen en de man wordt vandaag verhoord.


Apeldoorn - man aangehouden na vechtpartij in café


De politie Apeldoorn stelt een onderzoek in naar een vechtpartij die gisterenavond rond 23.50 uur plaats vond in een café aan de Eglantier. Agenten werden gealarmeerd dat er iemand vernielingen had aangebracht en troffen in de omgeving een 37-jarige Apeldooorner in een auto aan, die zo bleek uit een eerste onderzoek, de mogelijke ruziemaker was geweest. De man werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Een verder onderzoek wordt ingesteld.


Apeldoorn- milieuovertreder krijgt pv


Troffen agenten langs het Kanaal Zuid een hoeveelheid bouw- en sloopafval aan, onder meer bestaande uit laminaatstukken, ijzeren pijpen en vuilniszakken. De spullen waren duidelijk gedumpt en na enig onderzoek werd de illegale storter vast gesteld. Hij werd aan het politiebureau ontboden en bekende z'n daad. Hij krijgt en bekeuring en moet de rommel opruimen en dient zich met de stortingsbon bij de politie te melden.


Apeldoorn- fietsers op de bon


Werd er gistereavond op de hoofdstraat een verlichtingscontrole gehouden, warbij vooral fietsers de aandacht van de politie hadden. In één uur tijd kregen 27 passanten een bon en de politie wijst nogmaals op het belang van het voeren van verlichting. Zeker in deze tijd van regen, sneeuw en mist zijn fietsers zonder verlichting zó slecht te zien, dat automobilisten soms met gekrulde tenen en bonkend hart zitten wanneer ze nog net zo iemand hebben kunnen ontwijken ! Fietsers denk eens aan je eigen en andermans veiligheid !!!!!


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


---- --