Politie Zaanstreek-waterland


23:00 29-JAN-04
loc.: ZAANDAM, ZUIDDIJK

Acht verdachten aangehouden voor betrokkenheid drugshandel


De politie heeft donderdagavond zes mannen en twee vrouwen, allen uit Zaandam, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drugshandel. Eén van de twee hoofdverdachten, een 19-jarige man, bleek bij zijn aanhouding 30 wikkels cocaïne (totaal 15 gram) bij zich te hebben. In de in beslag genomen auto van de andere hoofdverdachte, een 28-jarige man, werd nog eens 24 gram cocaïne en een paar duizend Euro aangetroffen.

Beide hoofdverdachten werden aangehouden in een pand aan de Zuiddijk in Zaandam. De politie viel het pand, waarin twee horecagelegenheden zijn gevestigd, donderdagavond rond 23.00 uur binnen nadat uit onderzoek was gebleken dat vanuit deze locatie drugs werd verhandeld. Naast de twee hoofdverdachten werden in het pand verder twee mannen van 45 en 26 jaar en een 22-jarige vrouw aangehouden. Deze aanpak van overlast van drugshandel en -gebruik in het Zaandamse uitgaansgebied is een gezamenlijke aanpak van politie en gemeente. Eén van beide horecagelegenheden werd direct door de gemeente gesloten. Of de andere horecagelegenheid ook dicht gaat wordt nog nader bekeken.

Tegelijkertijd werd een inval gedaan in woningen aan de Jaspersstraat, de Lobeliusstraat en het Kalf. Daarbij werden een 65-jarige vrouw en twee mannen van 17 en 23 jaar aangehouden. In de woning aan het Kalf werden verder nog een aantal vermoedelijk van diefstal afkomstige autoradio's aangetroffen.

13:10 29-JAN-04
loc.: OOSTZAAN, HANNIE SCHAFTPLEIN

Aanhouding winkeldiefstal

Een 36-jarige vrouw uit Purmerend is door medewerkers van een winkel aangehouden op verdenking van diefstal. De vrouw was met een aantal flessen sterke drank naar buiten gelopen zonder deze te betalen. In de tas van de verdachte werden nog eens ongeveer 40 pakjes sigaretten en verschillende cosmetische artikelen en levensmiddelen aangetroffen. Alle goederen werden in beslag genomen.

23:05 29-JAN-04
loc.: WORMER, BORDWALSERSTRAAT

Honkbalknuppel in auto

Een 19-jarige Zaandammer is donderdagavond aangehouden vanwege het voorhanden hebben van een wapen. De man reed in zijn auto over de Bordwalserstraat toen hij voor controle aan de kant werd gezet. De politiemensen zagen vervolgens een honkbalknuppel in de auto liggen, waarop de man werd aangehouden.

07:56 30-JAN-04
loc.: LANDSMEER, DR MARTIN LUTHER KINGSTR

Inbraak in dienstencentrum

Bij een inbraak in een dienstencentrum zijn in de nacht van donderdag op vrijdag een tiental computers gestolen. Daarbij werden ook een aantal tussendeuren beschadigd.

Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-300104


14:30-16:00 29-JAN-04
WORMERVEER, KERKSTRAAT

Geen gordel

Op de Kerkstraat in Wormerveer werd dondermiddag een gordelcontrole gehouden. Maar liefst 31 mensen reden zonder gordel (mee). Eén bestuurder ontving een boete omdat hij (niet handsfree) telefoneerde tijdens het rijden.

19:15-21:15 29-JAN-04
MIDDELIE, PROVINCIALEWEG N247

Veel hardrijders in Middelie

Op de Provincialeweg N247 in Middelie werd donderdagavond een snelheidscontrole gehouden.
Bijna een kwart van alle passanten reed harder dan de toegestane 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 132 km per uur.

---- --