VU ziekenhuis

Opening eerste universitaire huisartsenpraktijk van Nederland

A m s t e r d a m - De eerste universitaire huisartsenpraktijk (UHP-VUmc) van Nederland opent op 6 februari a.s. officieel haar deuren. De huisartsenpraktijk maakt onderdeel uit van het VU medisch centrum. De verwachting is dat de UHP-VUmc uitgroeit tot een praktijk met ongeveer 12.000 patiënten in 2010.

Naast het leveren van reguliere huisartsenzorg - wat bijdraagt aan het oplossen van het huisartsentekort in het verzorgingsgebied van het VU medisch centrum - richt de UHP-VUmc zich in belangrijke mate op academische taken: opleiding van medisch studenten en huisartsen, wetenschappelijk onderzoek en innovatie van zorg. De huisartsen van de UHP-VUmc zijn in dienst van het VU medisch centrum.

De universitaire huisartsenpraktijk wil een voorbeeldpraktijk zijn voor de opleiding van een nieuwe gemotiveerde generatie huisartsen en voor moderne huisartsenzorg, waarbij de huisarts ontlast wordt van alle niet-medische taken. De UHP zal nieuwe samenwerkingsverbanden tot stand brengen met specialisten en wil nieuwe professionals (bijvoorbeeld nurse practioners) opleiden.

De UHP-VUmc is de kern van het recentelijk opgerichte huisartsennetwerk van het VU medisch centrum. Veertig huisartsen uit Amsterdam, Amstelveen en Haarlem hebben verregaande afspraken over samenwerking gemaakt met de afdeling huisartsgeneeskunde. De aangesloten huisartsen hebben naast patiëntenzorg ook onderwijs, opleiding en onderzoek als kerntaak.

Mensen met de volgende postcodes kunnen zich vanaf maandag 9 februari aanmelden als patiënt: 1076, 1077,1081, 1082, 1083, 1181, 1182 en 1183, telefoon (020) 444 1400.
Voor omwonenden en andere geïnteresseerden organiseert de UHP-VUmc op 7 februari een open dag van 11.00 - 14.00 uur.