Stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht 06-02-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Straatrover aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 februari een man aangehouden voor het stelen van een tas.

Een 21-jarige vrouw uit Utrecht werd in de Stationshal omstreeks 04.10 uur beroofd van haar tas. De vrouw en een aantal getuigen zette de achtervolging in. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de 34-jarige verdachte uit Almere in de Spoorstraat aanhouden en voor verhoor overbrengen naar het bureau.

Overval

UTRECHT Bij een winkel aan de Vasco Da Gamalaan vond donderdagavond een overval plaats.

Omstreeks 18.55 uur kwamen twee mannen de winkel binnen. Personeel kwam naar de mannen toelopen en zag dat één van de mannen reeds achter de kassa stond en deze wilde open maken. Een medewerkster schreeuwde naar de overvallers waarop de mannen zonder buit vertrokken in de richting van de Columbuslaan en de Hannolaan. Het is niet bekend of de verdachten een wapen bij zich hadden.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Adelaarstraat vond donderdagavond een aanrijding plaats tussen een auto en een fietster.

Een 32-jarige vrouw uit Utrecht fietste omstreeks 18.15 uur vanuit de richting van het Willem van Noortplein in de richting van de Kaatsstraat. Ter hoogte van de Adelaarstraat stond een voertuig - waarvan op het moment dat de vrouw kwam aanfietsen - het portier geopend werd. De vrouw fietste tegen het portier aan en kwam ten val. Zij werd met onbekend letsel overgebracht naar het diaconessenziekenhuis.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Donderdagmiddag heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van een winkel aan het Hammerskjoldhof zag een man diverse goederen in een tas stoppen en vervolgens zonder af te rekenen de winkel verlaten. De man 43 jaar uit Utrecht werd door het personeel aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. In de tas van de man zaten diverse goederen van diefstal afkomstig uit meerdere winkels.

Laffe straatroof

UTRECHT Een bejaarde vrouw werd donderdagmiddag in haar flat aan de Brandenburchdreef door een onbekende man beroofd van haar tas.

De 79-jarige vrouw uit Utrecht stond omstreeks 13.55 uur met haar rollator in de centrale hal van haar flat. Op het moment dat de vrouw iets uit haar brievenbus wilde halen werd door een tot nu toe onbekende man haar tas van de rollator gepakt. De man vluchtte weg op een gereedstaande scooter met een tweede verdachte.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze laffe beroving. Heeft u informatie, belt u dan et de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.