Gemeente Stein


Nu ook skaten in de wijken mogelijk
06-02-2004

De gemeenteraad heeft tijdens de begrotingsbehandeling op 13 november j.l. voor 2004 een bedrag van 50.000,= uitgetrokken voor het realiseren van skatevoorzieningen in de wijken. Deze zullen kleinschaliger van opzet en inrichting zijn, dan de centrale skatebaan in Nieuwdorp, en ook een meer open karakter dragen.

Voorwaarden
De gemeente verbindt aan het realiseren van deze skatevoorziening wel enkele voorwaarden. Zo moet een verzoek voor een skatebaan namens de jeugd worden ingediend door een speeltuin- of buurtcomité. Uit het verzoek moet blijken dat de omgeving volledig achter een skatebaan staat; met andere woorden het verzoek moet voldoende gedragen worden door de buurt.

Verder wordt er van de buurt verwacht, dat zij goed toezicht houdt op de skatevoorziening en ook het beheer en klein onderhoud zelf verzorgt.
Samen met de buurt zal de gemeente vervolgens kijken naar de gewenste locatie, gaan kiezen voor een plan van aanpak en welke soort toestellen het beste kunnen worden geplaatst.

Indienen verzoek
Wilt u een aanvraag voor een skatevoorziening indienen, dan moet u dat wel vóór 15 april aanstaande doen. U kunt deze aanvraag sturen naar Gemeente Stein, t.a.v. Tom Willems, Postbus 15, 6170 AA Stein Wilt u meer weten over de mogelijkheden en onmogelijkheden voor de aanleg van een skatevoorziening in uw wijk, neem dan contact op met Tom Willems van de afdeling Welzijn, tel. 046-4359252.