Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 6 februari 2004

* OVERVAL CHINEES RESTAURANT
ROTTERDAM - Donderdagavond rond kwart voor tien werd door twee mannen, waarvan er één was gewapend met een pistool, een overval gepleegd op een chinees restaurant op de Riederlaan. De 55-jarige eigenaar en diens 53-jarige echtgenote werden door het tweetal bij binnenkomst in de zaak direct bedreigd en opgesloten in een koelcel. Daarbij kreeg de eigenaar enkele klappen met het vuurwapen op zijn hoofd.
De beide overvallers doorzochten vervolgens diverse toonbankladen en gingen er met een nog onbekend geldbedrag uit een kistje vandoor. De eigenaar en diens echtgenote konden van binnenuit de koelcel weer openen en zagen toen juist dat de overvallers wegliepen in de richting van de West-Varkenoordseweg.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiemensen van district Oost stelden donderdagmiddag, naar aanleiding van klachten van omwonenden een onderzoek in twee woningen aan de Pallieterburg in. In één woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij van 848 planten en in het andere pand een hennepkwekerij in aanbouw aangetroffen.
De hennepplanten en de apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Donderdagavond omstreeks negen uur werd een hennepkwekerij van ongeveer 100 hennepplanten in een woning aan het Braamberg ontmanteld. Naar de eigenaar wordt een nader onderzoek ingesteld.

* TRAMBESTUURDER LOOPT STEEKWOND OP, VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Donderdagavond werd 45-jarige man uit Rotterdam op de Burgemeester Oudlaan aangehouden. Hij wordt er van verdacht een 39-jarige trambestuurder uit Rotterdam met een mes te hebben gestoken.
Om even na half twaalf werd de verdachte gecontroleerd in tramlijn 7 door een conductrice, waarbij onenigheid ontstond. Hij bedreigde de conductrice, de trambestuurder en een beveiligingsmedewerker van de RET met een mes. Toen de bestuurder buiten de tram werd aangevallen zag hij kans om zijn belager met enkele klappen te vloeren en in bedwang te houden. De verdachte liep hierbij verwondingen op.
De politie werd gealarmeerd en nam de verdachte over. Hij werd in het Erasmus Medisch Centrum behandeld aan het opgelopen letsel en later ingesloten in een politiebureau. De trambestuurder liep een steekwond in z'n rug op, hij werd eveneens in het EMC behandeld. Er is voor opvang gezorgd voor het personeel van de RET.


* VOORGELEIDING VERDACHTE STEEKPARTIJ MET DODELIJKE AFLOOP

(Zie ook persbericht van 05/02/2004)
SCHIEDAM - Vrijdag wordt een 47-jarige Schiedammer voorgeleid aan de Officier van Justitie in Rotterdam als verdachte van een steekpartij met dodelijke afloop. Woensdagavond jl. even na half elf ontstond onenigheid tussen de verdachte en diens 48-jarige buurman op straat bij hun woningen in de Hoofdstraat. De ruzie werd beslecht met een mes. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn opgelopen verwondingen. De verdachte werd korte tijd later door de politie van het district Schiedam in zijn woning aangehouden.
De 47-jarige Schiedammer heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. Beide mannen hadden een reeds langslepende burenruzie met elkaar.


* SCHIEDAMMER NEERGESTOKEN
SCHIEDAM - Donderdagavond omstreeks kwart voor tien werd een 27-jarige man uit Schiedam op de Rotterdamsedijk neergestoken. Het slachtoffer werd door een nog onbekende man benaderd, die hem plotseling neerstak. Met een geperforeerde long en snijwonden aan zijn handen werd de Schiedammer overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Naar de dader wordt door de recherche van het district Schiedam een onderzoek ingesteld.