Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - tasjesroof

Publicatiedatum: 06-02-2004

Een 82-jarige vrouw uit Arnhem is donderdagavond in de wijk Kronenburg bestolen van haar handtas. Het slachtoffer wilde rond elf uur bij thuiskomst de deur van de centrale hal van haar flatwoning openen toen ze merkte dat haar schoudertas kennelijk op de grond was gevallen. Toen ze omkeek om de tas op te rapen zag ze een onbekende man er mee vandoor gaan. Aan de diefstal kwam geen geweld te pas. Volgens het slachtoffer zou het gaan om een man met een normaal postuur, ongeveer
1.80 lang, met lichte kleding. Hij zou zijn weggevlucht richting Kronenburggarage. De politie onderzoekt de zaak.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - verdachte vrouwen aangehouden na zakkenrollen
Publicatiedatum: 06-02-2004

De politie heeft donderdagmiddag in het winkelcentrum Kronenburg drie vrouwen aangehouden op verdenking van (poging tot) zakkenrollerij. Rond twee uur 's middags merkte een 32-jarige vrouw uit Dieren tijdens het winkelen dat haar portemonnee uit haar jaszak werd gehaald. In haar directe nabijheid zag zij drie vrouwen weglopen. Toen zij een van hen aansprak zag zij volgens haar verklaring dat haar portemonnee werd overgegooid naar een van de anderen. Toen de vrouwen er vandoor gingen werden zij door beveiligingspersoneel in de kraag gevat en aan de politie overgedragen. De portemonnee van het slachtoffer is later teruggevonden in een van de winkels in het winkelcentrum, er bleek niets te zijn vermist. De drie aangehouden vrouwen, 21, 32 en 35 jaar en afkomstig uit Ede, hebben hun betrokkenheid bij het voorval ontkend en zijn later na verhoor heengezonden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - rijbewijs kwijt na weigering ademonderzoek
Publicatiedatum: 06-02-2004

Een 57-jarige Arnhemse automobilist is vrijdagnacht zijn rijbewijs kwijt geraakt nadat hij geweigerd had mee te werken aan een ademonderzoek. Surveillerende agenten wilden de Arnhemmer rond twee uur 's nachts controleren nadat zij hem zagen rijden over de Westervoortsedijk. De verlichting van zijn auto bleek niet in orde. Bij aanspreken roken de agenten alcohol, waarop ze hem meenamen voor een ademonderzoek aan het bureau. Daar aangekomen weigerde de Arnhemmer echter alle medewerking. Voor de agenten reden om het rijbewijs van de man in te vorderen. Tegen de Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist over teruggave van het document.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden