Politie Zuid-Holland-Zuid

05/02 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

06-02-2004 - Persberichten district I

WIJZIGING PIKET
Anders dan vermeld staat in het eerder aan u verzonden piketrooster van de politievoorlichting, kunt u in de week van 12 - 19 februari bij incidenten contact opnemen met Martine de Bas. Haar telefoonnummers zijn: (078)6303407 of 06-20612768

DIEFSTAL BESTELAUTO
ZWIJNDRECHT- In de nacht van dinsdag 3 februari op woensdag 4 februari 2004 is vanaf de Mozartlaan een witte Mercedes Benz 208 D, kenteken VG-32-YV gestolen. Op de auto staat de naam van een schildersbedrijf. De auto is voorzien van een glasrek aan de linkerzijde en een imperiaal met daarop een ladder.

FILE
DORDRECHT- Op woensdagmorgen, 4 februari 2004, omstreeks 07.50 uur, vond op de Rijksweg A16 een aanrijding plaats waarbij drie personenautos waren betrokken. Een personenauto, bestuurd door een 25 jarige man uit Hellevoetsluis, botste achter op een stilstaande file. De achterste twee personenautos raakten bij de botsing beschadigd. De 25 jarige man uit Hellevoetsluis werd per ambulance voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis. De bestuurders van de twee geraakte personenautos, twee mannen van 46 en 47 jaar uit Zwijndrecht, kwamen met de schrik vrij.

HOU JE RUSTIG, JE BENT AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT- Donderdag 5 februari heeft een 29-jarige man uit Zwijndrecht in zijn woning aan de Rotterdamse weg een inbreker aangehouden en overgedragen aan de politie. De bewoner hoorde rond 02.45 uur iemand lopen op de trap en trof beneden een inbreker aan. Hij riep direct:Hou je rustig, je bent aangehouden. Na een korte worsteling en met hulp van de buurman lukte het de inbreker onder controle te krijgen. Toen de politie arriveerde, zat de bewoner op de rug van de inbreker en zijn buurman op zijn benen. De inbreker, een 42-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats is door de politie meegenomen.