NU'91

Definitief NEE of peanuts? Gewijzigd voorstel!

Donderdag 5 februari 2004

Tussenevaluatie CAO-ziekenhuizen

Definitief NEE of peanuts? Gewijzigd voorstel!

Uit de eerste drie ronden van de CAO-onderhandelingen bleek dat er heel erg weinig in zal zitten. Tot en met het einde van de derde ronde liet de werkgeversdelegatie weten de huidige CAO te willen continueren voor de komende twee jaar op basis van budgetneutraliteit. Aan het eind van de derde ronde kwam de delegatie met een lijstje van 16 punten waarover zij bereid zijn te praten. Of dit positief of negatief uitvalt valt nog te bezien. Op de vraag van NU91 of dit betekende of zij nu van hun budgetneutrale standpunt afstappen, antwoordde de voorzitter van de werkgeversdelegatie: Geld moet eerst verdiend worden alvorens het uitgegeven kan worden. Meer uitspraken wil ik er NU niet over doen!

Hiermee gaan ze een definitief NEE uit de weg maar ze zeggen ook geen duidelijk JA

1 van de 16 punten op het lijstje was het éénmalige resultaatafhankelijke beloningsbeleid. Ze lijken bereid te zijn om over prestatie-indicatoren te praten maar dit zal geen grote klapper worden.

Wij willen met een gewijzigd voorstel komen wat betreft de éénmalige uitkering zodra duidelijk wordt dat de budgetneutraliteit daadwerkelijk blijft staan of dat het bod van de werkgever peanuts blijkt te zijn.

We waren in eerste instantie van plan om dit gewijzigde voorstel in te brengen voordat we 11 en 12 februari weer aan tafel zouden gaan. Het voorstel ligt al klaar maar tot nu toe heeft de werkgever niet duidelijk uitgesproken op de budgetneutraliteit te willen blijven staan. We nemen dit voorstel dus mee tijdens de vierde en vijfde CAO-ronde op 11 en 12 februari. Als daadwerkelijk blijkt dat het niks wordt, voegt NU91 de daad bij het woord!