Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Persbericht, 6-2-2004

Scheerder nieuwe voorzitter College bouw ziekenhuisvoorzieningen

De heer drs. R.L.J.M. (Rob) Scheerder wordt de nieuwe voorzitter van het College bouw ziekenhuisvoorzieningen (CBZ). Minister Hoogervorst (VWS) heeft hem in deze functie benoemd. Scheerder volgt met ingang van 1 april de heer H.A. (Hans) de Boer op als voorzitter van het CBZ. Op deze datum lopen de benoemingstermijnen af van drie onder het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vallende zelfstandige bestuursorganen te weten het College bouw ziekenhuisvoorzieningen (CBZ), het College tarieven gezondheidszorg (CTG) en het College sanering ziekenhuisvoorzieningen (CSZ).
De Boer wordt herbenoemd als voorzitter van het CSZ.

Het College bouw ziekenhuisvoorzieningen (CBZ) is een zelfstandig bestuursorgaan op het terrein van de planning en bouw van de intramurale gezondheidszorg. Dit college ontleent zijn taken aan de Wet ziekenhuisvoorzieningen (WZV).

Hans de Boer was sinds 1995 voorzitter van het CBZ. Daarvoor was hij onder andere minister en staatssecretaris van CRM, Tweede Kamerlid voor het CDA en secretaris-generaal van het ministerie van WVC. Zijn opvolger Scheerder blijft tot 1 april voorzitter van het CTG. Deze functie bekleedt hij sinds 1993. Daarvoor was hij werkzaam bij diverse departementen, onder andere als hoofddirecteur gezondheidszorg bij het ministerie van VWS.