Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda (06/2)

vrijdag, 6 februari 2004

Politie arresteert carjackers na korte achtervolging

BREDA- De politie heeft vannacht rond 00.30 uur op de Nieuwe Prinsenkade twee gewelddadige mannen uit Etten-Leur na een korte achtervolging aangehouden, die bij automobilist met geweld zijn auto afhandig probeerden te maken. Een politiepatrouille zag tijdens hun surveillance een autobestuurder en zijn vriendin belaagd worden door twee mannen. Toen de daders de politie in het vizier kregen gingen ze ervandoor, maar konden na een korte achtervolging worden aangehouden. De twee verdachten bleken de bestuurder en zijn vriendin fors te hebben geschopt en geslagen en geprobeerd uit de auto te trekken. De twee verdachten zijn 22 en 23 jaar oud. Volgens de verdachten hadden ze een auto nodig om thuis te komen. De twee carjackers zijn in verzekering gesteld.

Winkeldief verzet zich tegen aanhouding

BREDA- Er moesten gisteravond meerdere beveiligingsmedewerkers aan te pas komen toen een winkeldief met een geprepareerde tas en enkele gestolen kledingstukken een Bredaas grootwinkelbedrijf wilde verlaten. De 26 jarige Hagenaar was op heterdaad betrapt bij een winkel in de Ginnekenstraat en sloeg om zich heen om een aanhouding te voorkomen, maar meerdere beveiligingsmensen wisten de man te overmeesteren en aan de politie over te dragen. In een speciale tas bleken enkele kledingstukken te zitten die de verdachte had buitgemaakt. De man erkende eenmaal op het politiebureau de diefstal. Hij is in verzekering gesteld.

Politie pakt 12 rijders onder invloed tijdens alcoholcontrole

BREDA- De politie van het district Breda heeft gisteravond een grote alcoholcontrole gehouden, waaraan 28 politiemensen deelnamen. In totaal werden 12 rijders onder invloed aangehouden. De controles vonden plaats in Etten-Leur, Rijsbergen, Breda aan de Terheijdenseweg, Kapittelweg en Ruitersboslaan. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Dieven stelen onderbroeken

BREDA- Bij een inbraak afgelopen nacht in een winkel in de Ginnekenstraat in Breda zijn 20 onderbroeken gestolen. De dieven forceerden een raam en doorzochten het pand. Voor zover nu bekend werden 20 onderbroeken gestolen.

Vrouw van gsm beroofd

BREDA- Een 60 jarige vrouw is vanmorgen rond 11.25 uur in de Korte Brugstraat van haar gsm beroofd. De vrouw wilde gaan bellen en zette haar telefoon aan het oor. Gelijk daarna kwam er een onbekende man voorbij gereden die de telefoon bij haar uit handen rukte. Van de dader ontbreekt tot nu toe ieder spoor.

Inbraak kantoor woningbouw

KLUNDERT- Bij een inbraak in het kantoor van de woningbouw te Klundert zijn eergisteren vijf computers gestolen met een totale waarde van ongeveer 4000 Euro. De inbraak moet vermoedelijk plaats hebben gevonden in de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 februari aan de Stadhuisring te Klundert.

Politie houdt twee vandalen aan

ZEVENBERGEN - Donderdagmiddag zag de wijkagent van Zevenbergen op Dubbelmonde te Zevenbergen twee jongens met een spuitbus in een brandgang op een muur spuiten. Hij kon deze twee minderjarigen op heterdaad aanhouden voor vernieling. Gezien hun leeftijd zijn beide jongens met toestemming van de ouders verwezen naar Buro Halt. De schade zal door hen hersteld moeten worden.

Politie onderzoekt inbraak in bedrijf

ZEVENBERGEN - In de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 februari is ingebroken in een bedrijf aan de Koperslagerij te Zevenbergen. Men is het bedrijf binnen gekomen door de achterdeur open te breken. Men had eerst gepoogd een andere deur open te breken, doch deze waren stevig vergrendeld aan de binnenzijde. Nadat men uiteindelijk binnen was gekomen heeft men het kantoor doorzocht. Aldaar werd een kantoorkast open gebroken en is een geldkistje leeggehaald. Enkele honderden euros zijn meegenomen.

Dieven stelen condooms en vibrators uit winkel

BAARLE-NASSAU- Bij een inbraak in een winkel in seksartikelen in Baarle Nassau zijn afgelopen weekend bijna 150 condooms en enkele vibrators gestolen. De glazen voordeur van de winkel werd door de daders vernield, waardoor ze toegang kregen tot de winkel. Van de daders ontbreekt tot nu toe ieder spoor.

Bron: R. van Kuik