Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (6/2)

Oosterhout, vrijdag 6 februari 2004

Politie controleert snelheid

GEERTRUIDENBERG: Donderdagmiddag 5 februari hield de politie met behulp van een lasergun een verkeerscontrole op de Centraleweg. Er zijn negen bekeuringen uitgeschreven. Zes voor het overschrijden van de maximum snelheid, twee voor het niet rijden op een bromfietspad en een voor geblindeerde ramen.

Bijna 80% bromfietsen bekeurd bij controle

RAAMSDONKSVEER: De politie hield op donderdagmiddag 5 februari een bromfietscontrole op de parallelweg van de Maasdijk. Hierbij maakten agenten gebruik van een rollenbank en een geluidsmeter. Drie motorrijders brachten in totaal 24 snor- en bromfietsers naar de controleplaats. Daar werden de voertuigen gecontroleerd op constructiesnelheid, geluid (uitlaat), verlichting, technische eisen en papieren (bromfietscertificaat en verzekeringsbewijs). Van de 24 voertuigen waren 5 voertuigen helemaal in orde. De politie nam drie bromfietsen uit het verkeer voor technisch onderzoek.
In totaal zijn 29 bekeuringen uitgeschreven voor:

* overschrijding constructiesnelheid (14x)

* geen verzekering (2x)

* teveel geluid (3x)

* ontbreken verzekeringsplaatje (1x)

* niet op verplicht bromfietspad rijden (2x)

* niet in het bezit van een bromfietscertificaat (1x)
* geen helm dragen (2x)

* geen bel of hoorn op bromfiets (1x)

* onnodig claxonneren (1x)

* oude kentekenplaat op motorfiets (geen GAIK plaat, 1x)
* geen voorrang verlenen (1x)

Politie zoekt getuigen overval

WASPIK: Donderdagavond 5 februari omstreeks 23.30 uur werden een man en vrouw uit België slachtoffer van een beroving. De slachtoffers werden klem gereden toen ze parkeerplaats Vaerland verlieten. Vervolgens werden ze bedreigd door twee mannen met een vuurwapen en beroofd van sieraden en geld. Daarop zijn de overvallers weer vertrokken. De overvallers reden vermoedelijk in een donkerblauwe auto. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Hardrijder moet rijbewijs inleveren

LOON OP ZAND: De politie heeft het rijbewijs van een 28-jarige man uit Rosmalen ingenomen. Hij werd bij een snelheidscontrole op de Udenhoutsweg betrapt toen hij 141 km/u reed terwijl 80 km/u ter plaatse is toegestaan. De man verklaarde dat hij op 27 februari al voor moet komen voor een andere snelheidsboete.

Passanten betrappen inbreker

KAATSHEUVEL: Afgelopen nacht omstreeks 02.00 uur betrapten passanten een inbreker op heterdaad toen hij uit het raam klom van het gemeentehuis. De computer, die hij al in zijn handen had, moest hij achter laten en vervolgens is hij weggevlucht. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verkeerscontrole

KAATSHEUVEL: Donderdag 5 februari hield de politie op de Amerikastraat een algemene verkeerscontrole. Zeven weggebruikers zijn bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en een weggebruiker voor het niet dragen van de valhelm. Twee bestuurder moeten op het bureau hun vernieuwde rijbewijs komen tonen.

Jongen beroofd van portemonnee

LOON OP ZAND: Dondag 5 februari omstreeks 23.15 uur werd een 16-jarige jongen uit Loon op Zand op de Ecliptica beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer was benaderd door 2 personen op een bromfiets. Toen deze bij hem waren werd hij direct door de bromfietspassagier in zijn gezicht geslagen. Daarop werd hij naar de grond geduwd en pakte men zijn portemonnee af. Vervolgens zijn de daders weer op de bromfiets weg gevlucht. De politie onderzoekt de zaak.

Vijf bromfietsers op de bon

RIJEN: Op het Raadhuisplein controleerde de politie donderdagavond acht bromfietsers. Vijf van hen waren in overtreding. Zij kregen bekeuringen voor snelheid, het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat en het niet kunnen tonen van het
verzekeringsbewijs.

Insluiper in bedrijf en woning

RIJEN / GILZE: Een bedrijf aan de Beneluxlaan in Rijen kreeg donderdagavond ongewenst bezoek. Terwijl er iemand in het bedrijf aanwezig was, zag een onbekende kans om via de voordeur binnen te komen. Uit het kantoor werd geld gestolen. Ook in Gilze was een insluiper actief. Daar verdwenen uit een woning aan de Nieuwstraat enkele telefoons en een camera. De bewoner bevond zich op dat moment in de woonkamer. Waarschijnlijk kwam de verdachte binnen via de niet afgesloten achterdeur. De politie adviseert ramen en deuren goed af te sluiten.

Vrouw (71) slachtoffer straatroof

WAALWIJK: Donderdag 5 februari omstreeks 23.00 uur kreeg de politie melding van een straatroof op de Touwerij. Een 71-jarige vrouw uit Waalwijk werd omver getrokken door een jonge man. Onder bedreiging van een mes eiste hij geld van haar. Met 50 eurocent buit is de dader weggelopen. De politie onderzoekt de zaak.

Drie inbraken in personenautos

OOSTERHOUT: Woensdagavond heeft men ingebroken in drie personenautos op de Beneluxlaan. De daders gooiden de portierruiten van de personenautos in en namen vervolgens diverse goederen uit de autos weg.

Alcoholcontrole

OOSTERHOUT: Op de Bredaseweg en de Hoofseweg moesten 71 automobilisten donderdagavond 5 februari blazen bij een alcoholcontrole van de politie. Een 39-jarige man uit Oosterhout bleek te veel te hebben gedronken en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Connie Polak