2e persbericht van vrijdag 6 februari 2004

Eindhoven 06-02-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Tas van schouder getrokken

Op de Echternachlaan is donderdagavond tussen 22.30 en 23.00 uur de tas van een 20-jarige vrouw uit Eindhoven gestolen. De vrouw liep over de eerdergenoemde straat en plotseling trok een onbekende man, die haar van achteren naderde, haar tas van haar schouder. Hij vluchtte met de buit richting Genovevalaan. In de tas zaten een identiteitsbewijs, een GSM en een bankpas.

Eindhoven: Verdachte aangehouden

In een gebouw aan de Michelangelolaan is vrijdag rond 10.35 uur een 34-jarige man uit Breugel aangehouden. De verdachte was door de beveiliging aangehouden omdat hij probeerde twee flatscreens weg te nemen. Hij had de beeldschermen al in een plastic zak zitten. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Portemonnee onder bedreiging afgegeven

Op de Piazza is vrijdagochtend tussen 5.00 en 5.30 uur een 45-jarige man uit het Duitse Eilenburg van zijn portemonnee beroofd. De man zat op een bankje aan de Piazza toen plotseling drie onbekenden hem met een mes bedreigden en zijn geld eisten. Het slachtoffer heeft hierop zijn portemonnee met daarin ongeveer 80 Euro afgegeven.

Best: Zakkenrollerij

Op de Hoofdstraat is donderdag tussen 17.00 en 18.00 uur een 20-jarige man uit Deventer het slachtoffer van een zakkenroller geworden. Hij was in het centrum aan het winkelen en merkte opeens dat zijn portemonnee uit zijn broekzak was genomen. In de portemonnee zaten ongeveer 30 Euro, een rijbewijs en een bankpas.

Eersel: Auto gestolen

Vanaf de Kraanvogelweg is in de nacht van donderdag op vrijdag een zwarte GMC pick-up truck met het kenteken VS-BL-37 gestolen.

Heeze: Pannenventer aangehouden

Op de Jan Deckersstraat is vrijdag om 11.30 uur een 74-jarige man uit Roermond aangehouden. Hij verkocht aan de deur pannensets zonder een ventvergunning. Bij controle bleek de man een ongeldig rijbewijs te hebben. In zijn auto lag een verboden wapen, een dolk. Het rijbewijs, de auto, de dolk en de handelsvoorraad, 24 pannen en een 12-delige messenset, zijn in beslaggenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het venten zonder vergunning, rijden zonder geldig rijbewijs en het in bezit hebben van een verboden wapen.

Nuenen: Oorzaak explosie

Na een onderzoek van de afdeling Forensisch Technisch Ondersteuning van Politie Brabant Zuid-Oost blijkt dat een gasfles vrijdagavond 30 januari de explosie in een schuur aan de Olen heeft veroorzaakt. Hierbij raakte een 44-jarige brandweerman ernstig gewond aan zijn been (zie 3e persbericht van vrijdag 30 januari 2004).

Valkenswaard: Kleine hennepkwekerij ontdekt

In een woning aan de Gaspeldoornlaan is vrijdagmorgen een kleine hennepkwekerij met 29 planten ontdekt. De planten en de apparatuur zijn in beslaggenomen. Tegen de bewoner, een 25-jarige man, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Woninginbraak

In een woning aan de Draaiboomstraat is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Uit de woning werden enkele bankpasjes weggenomen. Een achterdeur werd opengebroken om binnen te komen.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op de Sterrenlaan zijn vrijdag tussen 9.10 en 11.30 uur 1.763 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 93 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 82 km/u.