Politie Zeeland


W-0810-2004 CONTROLE

Vrijdagochtend werden op de Ter Poortweg in Koudekerke drie fietsers bekeurd voor het niet voeren van verlichting.
Vrijdagmiddag werden op de Meijnersweg, eveneens in Koudekerke, vier automobilisten bekeurd voor het rijden in een geslotenverklaring.
Ook op vrijdagmiddag werden op de Roosjesweg in Domburg vier bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.


O-0811-2004 PORTEMONNEE GESTOLEN

In een horecabedrijf aan de Balie in Zierikzee werd donderdag tussen 18.30 en 19.30 uur de portemonnee van een 32-jarige inwoonster van die plaats gestolen.
De portemonnee, met daarin enkele tientallen euro's en persoonlijke papieren, werd in een onbewaakt ogenblik van een tafel weggenomen.


O-0812-2004 CONTROLE FIETSVERLICHTING

Tijdens een controle op de fietsverlichting vrijdagochtend op de Schoorkenszandweg in 's-Gravenpolder werden vijf fietsers bekeurd voor het niet voeren van verlichting.

O-0813-2004 RIJDEN ONDER INVLOED
Op de Oesterdam bij Tholen kreeg een 45-jarige automobilist uit de gemeente Tholen vrijdag een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur omdat hij meer dan 1 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had.

W-0814-2004 PARKEERCONTROLEUR IN HET GEZICHT GESPUUGD
Een Vlissingse parkeercontroleur werd vrijdag in de Badhuisstraat in zijn woonplaats, tijdens het uitoefenen van zijn functie, tweemaal door een 18-jarige plaatsgenoot in het gezicht gespuugd.
Deze had de parkeertijd van zijn voertuig met 13 minuten overschreden en kreeg daarvoor een bekeuring waar hij het niet mee eens was. Hij spoog de controleur in het gezicht en liep daar- na een horecagelegenheid binnen. Even later toen de controleur met zijn collega ter hoogte van het Stadhuisplein liep, kwam de 18-jarige weer op hem af en spoog hem nogmaals in het gezicht. De controleur heeft aangifte gedaan van belediging. De automobilist is inmiddels gehoord en hij kreeg een dagvaarding uitgereikt.


Z-0815-2004 BENZINE UIT AUTO'S GESTOLEN

In de nacht van donderdag op vrijdag werden van drie personenauto's in de Spoorstraat in Sluiskil de brandstofleidingen vernield, waarna de benzine werd gestolen.
Er zijn geen schadebedragen bekend.

O-0816-2004 DIEFSTAL UIT AUTO
Donderdag tussen 10.30 en 16.30 uur werd op de Spoorlaan in Krabbendijke een personenauto opengebroken.
Er werden een autoradio / cd-speler en meer dan vijftien cd's gestolen. De waarde van de gestolen goederen bedraat enkele honderden euro's.