Gemeente Den Haag

februari 2004
Masterplan Scheveningen-Kuststrook vrijwel geheel uitgevoerd (06 februari)

Uit de 2e Monitoringsrapportage voor het Masterplan Scheveningen blijkt dat de uitvoering van alle acties en afspraken voorspoedig verloopt. Van de 141 acties is nu, na 2 jaar, 91% afgerond. Nog 13 acties staan open, waarvan vier samenhangen met de opgave voor de Boulevard.

Al eerder is het Kanaalpark verbeterd met o.a. skatevoorziening De Windvang, is het dynamisch verkeersmanagement met parkeerverwijzing ingevoerd, het wind- en kitesurfen beter gereguleerd, zijn maatregelen genomen om de overlast op de Boulevard te beperken en is het beheer van de Boulevard op een hoger niveau.

Enkele voorbeelden van acties die daarna nog zijn uitgevoerd betreffen de groenimpuls voor Scheveningen Dorp, de ontmoetingsplek voor oud-vissers aan de Semafoor, de herinrichting van het Palaceplein, het opstellen van een Verkeerscirculatieplan en een welstandsnota voor Scheveningen.

Voor de acties die nog niet uitgevoerd kunnen worden is een planning gemaakt. Zo komt in de
loop van het jaar meer duidelijkheid over de visie van de Spaanse architect SolĂ  de Morales op het 'doortrekken' van de Boulevard. Deze visie wordt nu beoordeeld, waarna verdere uitwerking en besluitvorming plaatsvindt. Ook volgt dit voorjaar een voorstel voor herinrichting van de Keizerstraat.