Politie Limburg-Zuid

Geen misdrijf inzake dode man

Brunssum 06-02-2004 - Op woensdag 04 februari 2003, even voor 08.00 uur, werd op een voetpad, gelegen tussen de Wijenweg en de Eduard Wintgenstraat in Brunssum, het dode lichaam gevonden van een 37-jarige Hoensbroekenaar. Op donderdag 05 februari 2004 werd in Rijswijk in het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) sectie op het lichaam verricht. Dit onderzoek heeft uitgewezen dat de man géén slachtoffer is geweest van een geweldsmisdrijf. Alles duidt erop dat hij overleden aan een overdosis van een nog onbekende stof. Welke stof dit is geweest moet nog nader worden vastgesteld.

Het rechercheonderzoek heeft opgeleverd dat de man uit Hoensbroek op bezoek was in een woning aan de Wijenweg in Brunssum. In die woning overleed hij aan de overdosis.
De aangehouden 37-jarige man en 34-jarige vrouw, beiden wonend in Brunssum, bevonden zich op dat moment ook in dat pand. Zij raakten in paniek toen zij ontdekten dat de Hoensbroekenaar dood was. In die gemoedstoestand droegen zij de dode man uit de woning en lieten hem achter op het eerder genoemde voetpad.

Na overleg met en in opdracht van de officier van justitie in Maastricht werden beide verdachten op donderdag 05 februari 2004 in vrijheid gesteld.

Zie eerder nieuwsbericht over deze zaak...