Time : 6:18:50 PM
Date : Friday, February 06, 2004
Sender Name: METEOSERVICES

MeteoServices haalt contract met Electrabel binnen

Electrabel zal het volgende jaar een beroep doen op de weersvoorspellingen van MeteoServices voor het voorspellen van de elektriciteits-en aardgasverbruiken.

De beslissing kwam er na een vergelijkend onderzoek tussen weerbedrijven. Voor 12 plaatsen in België werden dagelijks uurlijkse waarden voorspeld voor zowel temperatuur, effectieve bewolkingsgraad als windsnelheid voor de volgende 5 dagen. Achteraf werden de voorspellingen vergeleken met de officiële waarnemingsgegevens.

Op alle vlakken scoorden de verwachtingen van MeteoServices opmerkelijk beter. De gemiddelde absolute fout in de temperatuursverwachtingen van MeteoServices was slechts 0,87 °C voor de volgende dag. De voorspellingen van MeteoServices voor binnen drie dagen waren zelfs nauwkeuriger dan die van een ander weerbedrijf voor de volgende dag.

MeteoServices is gevestigd in Leuven en heeft ongeveer 17 mensen in dienst, van wie meer dan de helft expert-meteorologen zijn. Als lid van de Meteo Consult-groep behoort MeteoServices tot de grootste Europese alliantie van weerbedrijven, met vestigingen in Nederland, Duitsland (2), Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. MeteoServices is in België de marktleider wat betreft weerberichten in de media. VTM, RTBf, Roularta en de Concentragroep zijn al jaren vaste partners van MeteoServices. Daarnaast levert het bedrijf uiterst gespecialiseerde weerapplicaties aan de verzekeringssector, bouwsector, energiesector, food-sector en de overheid. Het Waalse Gewest (dienst wegen) tekende onlangs nog een contract met MeteoServices voor de winterse wegenbescherming, waarbij MeteoServices de fakkel overnam van de Meteo Wing van de Luchtmacht.

Contactgegevens: MeteoServices - 016/298.311 of 0495/57.28.37 - E-mail: johan.jaques@meteoservices.be

URL: http://www.meteoservices.be