Time : 3:40:48 PM
Date : Tuesday, January 13, 2004
Sender Name: Österreichische Vereinigung in Belgien

Weens bal in Brussel

De bijdrage van Wenen aan het vrolijke Belgische Carnaval is ­ neen, niet Sachertorte of andere « Weense patisserie » ! ­ maar één van haar andere bijzonderheden : het grote bal, het elegante, nachtelijke, op walstonen begeleide, dansevenement. Ook dit jaar vind er weer een « Weens bal » plaats, met name op 7 februari 2004 in de mooiste Brusselse balzaal, de Concert Noble. En het zou geen « echt » Weens bal zijn als het niet door de « Oostenrijkse Vereniging » in België zou georganiseerd zijn.

De Oostenrijkers zorgen voor de bijzondere sfeer : bloemenversiering van de zaal in de kleuren van Oostenrijk, rood-wit-rood ; opening van het bal door jonge paren, de dames in lange witte jurken, de heren in zwaluwvesten ; een dansorkest speciaal uit Wenen overgevlogen ; goulash-soep, Weense worstjes, patisserie en witte wijn.

De Belgen dragen bij tot een balzaal met stemmingsvolle lusters in kristal en kunnen ­ zoals in het verleden al gebeurd is ­ ongeveer 800 gasten ontvangen : de dames worden in een lang avondkleed verwacht, de heren in smoking, zwaluwvest of uniform. Mevrouw Wivine de Vuyst zal voor de openingsdansen de jonge dansparen begeleiden voor de Weense walsen en polka's. Het kinderballet van de dansschool
Marly zal aan het begin van het bal met gratie de wals « An der blauen Donau... » aan u voorstellen.

Ter aansluiting van de dansoptredens, komt een band de nieuwste hits spelen om de jongere generatie te entertainen. Tussendoor worden er echter ook vele belangrijke gesprekken gevoerd aan tafel. Het Weense bal is niet louter een dansgebeuren, maar ook een evenement van eerste klasse voor de Belgische en internationale verenigingen, dat onder de hoede van de Weense burgemeesters en de drie Oostenrijkse ambassadeurs in Brussel ­ Franz Cede voor het Belgisch Koninkrijk,
Gregor Woschnagg voor de EU en Franz Josef Kuglitsch voor de WEU staat. De drie ambassadeurs zullen het bal door hun aanwezigheid ook opluisteren.

Zoals er in het Reinland of in België de grote stoeten zijn, zijn er in Wenen de bals tijdens Carnaval : levensvreugde en gezelligheid laten hun sporen na; traditioneel ontstaan er vriendschappen en liefde ; politiek en handel spelen een rol ... geen slechte ingrediënten voor een avond die men zich graag zal herinneren.

Weens bal, 7 februari 2004, Concert Noble. - Comité du Wiener Ball, 53 rue de Florence, B-1050 Brussel, Fax 02 537 31 31.