Circuit Park Zandvoort


- St. Zandvoort Promotie

= recent gewijzigd

7 en 8 februari Circus aan Zee

21 January 2004 - CIRCUS AAN ZEE presenteert weer een groots internationaal en, zoals de traditie wil, vooral klassiek programma op het terrein van Circuit Park Zandvoort. Puur zoals circus hoort te zijn. Een feest voor jong en oud, waaraan een groot aantal topartiesten uit onder meer Rusland, Polen, Duitsland, Roemenië, Mexico, Frankrijk en Nederland meewerkt. Een programma waarin, naast nieuwe acts, ook een beroep is gedaan op artiesten die in het verleden met eclatant succes in het circus optraden. Dit spectaculaire programma is samengesteld door artistiek directeur Hans Martens, die overigens een neef is van de legendarische, helaas vorig jaar overleden oud-circusdirecteur Toni Boltini.

Voor het programma CIRCUS AAN ZEE is een kleurrijke circustent opgezet die plaats biedt aan circa 1200 bezoekers. De zittribunes aan de beide zijden zijn voorzien van rugleuningen. Op de fronttribune en in de loges kunnen de bezoekers plaatsnemen op comfortabele kuipstoelen. Gedurende de koude dagen zijn zowel de voortent als de grote circustent heerlijk verwarmd.

PROGRAMMA

Het programma wordt gepresenteerd door spreekstalmeester Natacha Lijfering.
De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het circusorkest dat onder leiding staat van de Poolse orkestleider Grzegorz Kaminieczki.

Speciale aandacht voor het spectaculaire en geestige optreden van de Russische Viazov's aan de vliegende trapeze. Het publiek zal de adem inhouden bij het zien van de adembenemende sprongen en salto's die hoog boven de piste worden uitgevoerd. Een optreden dat niet geheel vrij is van risico's, temeer omdat de Viazov's zonder vangnet werken.

Uit respectievelijk de Oekraïne en Frankrijk komt het duo Olena & Manuel Beautour. Deze fantastische handstand-equilibristen tonen evenwichtskunsten van grote klasse.

Attentie voor het Mexicaanse Trio Medina. In een ijzeren bol van 6 meter doorsnee tonen deze waaghalzen op de motor hun halsbrekende toeren als 'steile wand' en de met razende snelheid gereden spectaculaire loopings.

Onze 'huisclowns', het Russische duo Dennis & Vladimir Stoliarov, geeft in de piste een demonstratie van hun artistieke, acrobatische en muzikale kunnen en weten met hun dolle fratsen op sympathieke wijze zowel volwassenen als kinderen te betrekken bij hun komische spel. Het duo verschijnt tijdens de voorstelling meerdere malen in de piste.

De directie is er trots op dat het duo Irina & Olena Domashenko uit de Oekraïne in het programma optreedt. Discipline en schoonheid kenmerken de act van deze luchtacrobaten die met veel gratie aan het verticale koord hoog boven de piste zweven.

Wegens succes geprolongeerd. Ook dit seizoen weer in de piste de uit Roemenië afkomstige groep Mincus, die op opzienbarende en humoristische wijze het aloude touwtjespringen een geheel nieuwe dimensie geeft.

Schitterende Bengaalse tijgers worden gepresenteerd door onze (huis)dompteur Job Lijfering. Job werkt als een van de weinige dompteurs volgens de 'zachte' dressuurmethode, die gebaseerd is op geduld, wederzijds respect en vertrouwen.

De uit Rusland afkomstige Nikolai Ivachtchenko wist met veel geduld maar liefst tien katten te dresseren. Deze eigenzinnige en daarom nauwelijks af te richten huisdiertjes treden op als onder meer jongleur, koorddanser en antipodist.

Uit Roemenië de Troupe I Bucaresti. Deze veelzijdige acrobaten tonen hun spectaculaire kunsten op de Russische Schommel. Daarnaast brengen zij hun klassieke springplank-act.

Eveneens uit Roemenië de Troupe Marchello. Het publiek zal genieten van de onnavolgbare wijze waarop deze groep jongleurs elkaar de pins (kegels) in een razend tempo toegooien.

Piste vrij voor de Russische Irina Viazoua met haar honden-act. De doldwaze capriolen van de vrolijke keeshonden zal het publiek doen schateren.

Voor dit programma heeft de directie de gerenommeerde groep San Miguel weten te contracteren. Galopperend op hun vurige paarden voeren deze temperamentvolle ruiters een aantal adembenemende acrobatische disciplines uit. Daarnaast brengt de groep hun befaamde act Bolas Argentinas in de piste.

VOORSTELLINGEN

Zaterdag 7 februari: 15:00 en 19:30 uur
Zondag 8 februari: 14:00 uur

TOEGANGSBEWIJZEN

Volwassenen Kinderen tot 12 jaar
en 65+


---

---

Loge EUR 26,- EUR 24,-
Parket EUR 21,- EUR 19,-
1^e Rang EUR 17,- EUR 15,-
2^e Rang EUR 10,- EUR 7,-

Kinderen tot 3 jaar hebben gratis toegang.

VOORVERKOOP

Zandvoort: VVV Zandvoort, Schoolplein 1
Overveen: Drogisterij Bakker, Bloemendaalseweg 301-275 Bloemendaal: Boekh. Bloemendaal, Bloemendaalseweg 123 Heemstede: Primera de Pijp, Raadhuisstraat 30
Haarlem: Tabakshop Linda, Zijlweg 44

Kassa geopend vanaf 11:00. Meer info op: 06-11455149 of internet: www.moskoucircus.nl

7 en 8 februari Circus aan Zee

Winst voor Team Bleekemolen in Nieuwjaarsrace

Zandvoort in de sneeuw

"Club Specials" aantrekkelijke circuitevenementen voor Merkenclubs

Zondag 4 januari: Nieuwjaarsrace Zandvoort

© Copyright 2004, Circuit Park Zandvoort