Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort: 26 januari 2004

Bogtstra maakt samenstelling vifit nederlands davis cup team bekend

Davis Cup-captain Tjerk Bogtstra heeft zojuist de samenstelling van het Vifit Nederlands Davis Cup Team voor de wedstrijd Nederland - Canada bekend gemaakt. Het team zal bestaan uit: Paul Haarhuis, Sjeng Schalken, Raemon Sluiter en Martin Verkerk. John van Lottum is als vijfde speler de gehele week in de ploeg opgenomen. Het Vifit Nederlands Davis Cup Team neemt het van vrijdag 6 tot en met zondag 8 februari in het MECC Maastricht tegen Canada op.

Tjerk Bogtstra: "Ik ben blij dat Paul Haarhuis zijn rentree maakt in het Vifit Nederlands Davis Cup Team. Gelukkig is Paul op tijd fit, hij is nog steeds onze beste dubbelspeler. Ik zie de Davis Cup-ontmoeting met dit team tegen Canada vol vertrouwen tegemoet."

Vermoedelijk bestaat het Canadese team uit Frank Dancevic, Simon Larose, Daniel Nestor en Frederic Niemeyer.

Er zijn nog toegangskaarten voor zaterdag 7 en zondag 8 februari beschikbaar. Vrijdag 6 februari is inmiddels zo goed als uitverkocht. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via de TopTicketLine, telefoon 0900 300 5000 (¤ 0,45 p./min.) of www.topticketline.nl.

NEDERLANDSE ROLSTOELTENNISSERS WINNEN WORLD TEAM CUP Zowel het Nederlandse dames-, heren- als jeugdteam wint World Team Cup

De Nederlandse rolstoeltennissers waren tijdens de World Team Cup, gehouden van maandag 19 tot en met zondag 25 januari, in Christchurch (NZL) oppermachtig. Het dames-, heren- en jeugdteam schreef de World Team Cup op hun naam. Het Nederlandse quadteam werd tweede achter het Israëlische team.

Het damesteam, bestaande uit Esther Vergeer, Sonja Peters, Maaike Smit en Jiske Griffioen maakte hun favorietenrol waar. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar wisten ze de Cup te winnen. In de finale werd met 2 - 0 van Zwitserland gewonnen. Het herenteam met Robin Ammerlaan, Eric Stuurman, Ronald Vink en Maikel Scheffers was in de finale met 2 - 0 te sterk voor het Poolse team. Het jeugdteam dat bestond uit Aniek van Koot en Korie Homan won in de finale met 2 - 0 van Australië.

In Christchurch werd tevens bekendgemaakt dat Nederland in 2005 de World Team Cup mag organiseren. In 1995 werd dit rolstoeltennisevenement al eens gespeeld in Roermond.


*********************