MINI-ONDERNEMINGEN NEDERLAND



Marktdagen in Apeldoorn en Almere

3000 Jonge ondernemers presenteren inventieve producten

Den Haag, 4 februari 2004 - Dit jaar zal Mini-Ondernemingen Nederland voor het eerst in de historie twee Marktdagen organiseren voor alle mini-ondernemingen in Nederland. Op zaterdag 7 februari vindt in winkelcentrum de Oranjerie in Apeldoorn de eerste marktdag plaats en op zaterdag 14 februari staat het Almerse winkelcentrum DoeMere in het teken van jonge ondernemers en hun vernieuwende producten. Zo'n 3000 ondernemende studenten, verspreid over 2 dagen, van MBO en HBO verkopen dan hun producten aan het winkelend publiek: van uitgaangadgets tot minicleaners en giftbags. De 'studentenbedrijven', zogeheten mini-ondernemingen, zijn afkomstig uit Nederland, België, Engeland en zelfs Macedonië. De toegang is gratis. De Marktdagen worden om 17.00 uur afgesloten met de officiële prijsuitreiking voor de beste mini-ondernemingen in 6 categorieën.

Europees zakendoen
De marktdagen zijn niet alleen verkoopdagen, maar ook competitiedagen. Sponsors VNO-NCW, Nederlands Schoon, ABN AMRO, Jong Management, de Oranjerie, DoeMere, Bureau voor de Industriële Eigendom en de Vereniging van Kamers van Koophandel beoordelen en belonen, in samenwerking met young business talents, de beste mini-ondernemingen. De categorieën waarin wordt gestreden zijn: het meest maatschappelijk verantwoord/milieubewust product, de beste klantbenadering, het beste logo, de beste stand-inrichting, het meest innovatieve product en de beste PR en publiciteit.
Hoogtepunt is de uitreiking van de young business talents-award. Deze prijs is vernoemd naar de alumnivereniging van Mini-Ondernemingen Nederland. De winnaars van deze prijs mogen naar de European Trade Fair in Startford-upon-Avon in Engeland op 20 maart aanstaande.

Leren ondernemen in een mini-onderneming
Mini-Ondernemingen Nederland heeft dit jaar ruim 350 mini-ondernemingen onder haar auspiciën. ABN AMRO, VNO-NCW, de NOvAA en het Ministerie van Economische Zaken ondersteunen het project om studenten al in de schoolbanken kennis te laten maken met ondernemen. Door een ondernemer en een AA-accountant als coach aan de mini-onderneming te koppelen, haalt de school ondernemerservaring binnen. Doel is studenten beter voor te bereiden op een loopbaan in het bedrijfsleven of op het runnen van een eigen onderneming.


--------------------
Voor meer informatie, interviews of een rondleiding tijdens één van de marktdagen kunt u contact opnemen met Barbara Rademaker (MON) tel: 070 3490156, 06 24596532, e-mail: rademaker@vno-ncw.nl. Voor informatie over de young business talents kunt u contact opnemen met Bart Zegers (ybt), tel. 06 21282721, e-mail mail@youngbusinesstalents.nl


04 feb 04 09:48