Provincie Friesland

PERSBERICHT

Nummer: 031 ItV
Datum: 6 februari 2004

Provincie Friesland komt met nieuwe lijn personeelsadvertenties

De provincie Fryslan komt met een nieuwe lijn van personeelsadvertenties. De eerste advertentie verschijnt zaterdag 7 februari in de noordelijke dagbladen en in de Volkskrant.

Met het toenemend belang van internet kiest de provincie voor een wisselwerking tussen haar advertenties en haar website. Een vacante functie wordt in de advertentie summier gepresenteerd met daarbij een verwijzing voor meer informatie naar www.fryslan.nl Belangrijke trekker is de full color-fotografie. De fotografie heeft door de perspectiefkeuze een verrassend effect. De gedachte die hierachter ligt is ook verwoord in de tekst: als provincie moet je zaken vanuit verschillende perspectieven bekijken.

In de advertentielijn is ruimte voor de tweetaligheid van de provincie Fryslân. De provincie maakt hierbij een onderscheid tussen Friese en overige media: in de Friese kranten staan de vacatures in het Fries, in de in de andere regionale en landelijke media in het Nederlands. De corporate tekst is zowel in het Fries als in het Nederlands opgenomen.

Het ontwerp os afkomstig van het Leeuwarder reclamebureau Volker Bergkamp. Volker Bergkamp is door de provincie gekozen na een competitie tussen vier reclamebureaus. Volker Bergkamp maakt voor 2004 een vijftal advertenties waarin Fryslân telkens vanuit een ander perspectief wordt verbeeld.

---- --