stad Utrecht 12.00 uur

Utrecht 07-02-2004 - Nieuwsberichten stadsdistrichten Utrecht

Oproep getuigen straatroof

UTRECHT Dinsdagavond omstreeks 22.00 uur heeft een onbekende dader een tas uit een auto gestolen die stond te wachten bij het verkeerslicht op de Socrateslaan.

De 29-jarige bestuurster uit Utrecht stond te wachten bij het stoplicht voor de kruising met de Jutfaseweg toen een onbekende dader haar voorruit met een ijzeren staaf insloeg en haar tas greep. De dader vluchtte direct weg in de richting van t Goylaan. Het signalement van de jongen luidt: vrij klein en tenger postuur met een grijze trui of jas. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Tolsteeg via telefoonnummer 0900 8844.

Oproep getuigen zakkenrollen

UTRECHT Woensdagmiddag heeft de politie een zakkenroller met behulp van getuigen kunnen aanhouden op de Euterpedreef.

Omstreeks 14.45 uur hielden getuigen een 47-jarige verdachte uit Utrecht vast die vlak daarvoor gepoogd had de portemonnee van een oude man (gegevens onbekend) te rollen. De man werd aan de politie overgedragen. De politie verzoekt eventuele getuigen van dit incident contact op te nemen het district Utrecht noord via telefoonnummer 0900 8844.

Gestolen taxi

UTRECHT Vrijdagmiddag is een taxichauffeur onder bedreiging van zijn auto beroofd.

De 23-jarige chauffeur had in Eindhoven een klant opgepikt die naar Schiphol toe moest en onderweg in Utrecht iets wilde ophalen. In Utrecht werd de chauffeur gevraagd te stoppen op het Stationsplein en werd een onbekend object in zijn zij geduwd. De chauffeur werd gedwongen uit te stappen en de verdachte is in onbekende richting weggereden.

Schoten op woning

UTRECHT Vrijdagavond omstreeks 22.00 uur zijn enkele schoten op een woning aan de Dr. Schaepmanstraat gelost, niemand raakte daarbij gewond.

Onduidelijk is wie de schoten heeft gelost en om welke reden. De politie onderzoekt de zaak en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Utrecht noord via telefoonnummer 0900 8844.

Verdachte wapenbezit aangehouden

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 00.30 uur heeft de politie een verdachte aangehouden op de Clarenburg in verband met verboden wapenbezit. Op basis van verdacht gedrag hebben surveillerende agenten de jongen, 17 jaar uit Utrecht, gefouilleerd en troffen een op een vuurwapengelijkend voorwerp aan waarop hij werd aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Zwaard in auto

UTRECHT - In nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 00.30 uur heeft de politie een man aangehouden in verband met het aantreffen van een zwaard in zijn auto. De verdachte, 37 jaar uit Driebergen-Rijssenburg, werd op de Kwangodreef door agenten gecontroleerd. De man is aangehouden en naar het politiebureau gebracht.

Poging overval

UTRECHT Vrijdagochtend omstreeks 02.15 uur is een 64 jarige man uit Utrecht door een onbekende man met een vuurwapengelijkend voorwerp bedreigd op de hoek van de Draaiweg en de Joh. De Bekastraat. De verdachte is er vervolgens te voet vandoor gegaan in de richting van het Zwarte Water toen bleek dat het slachtoffer geen geld bij zich had. De verdachte droeg een groen gewatteerd jack en een groene bivakmuts. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Paardenveld via telefoonnummer 0900 8844.