Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, 7 februari

Den Helder 07-02-2004 - 16.05 uur

Alcoholcontrole
Den Helder, vrijdag 6 februari 2004.
Op vrijdagavond omstreeks 19.10 uur fietste een 55-jarige man uit Den Helder over de Texelstroonlaan in zijn woonplaats. Vlak achter hem kwam een motorfiets aangereden. Doordat de fietser heftig slingerde, raakten beide voertuigen elkaar en kwam de motorrijder ten val. De fietser bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies maar liefst 970 ug/l. Dat is bijna viereneenhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal en moet zijn rijbewijs inleveren. Schagen, zaterdag 7 februari 2004.
Op zaterdagmorgen omstreeks 04.00 uur werd een 33-jarige man uit Schagen geverbaliseerd toen hij in een personenauto over de Spreeuwenlaan in Schagen reed, terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. De man blies 695 ug/l. Dat is ruim drie maal het wettelijk toegestane maximum. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.
Den Helder, zaterdag 7 februari 2004.
Op zaterdagmorgen omstreeks 04.40 uur werd een 28-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Seringenlaan in zijn woonplaats. De man viel op doordat hij met zijn auto heftig slingerde. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies 540 ug/l, bijna tweeëneenhalf keer het maximum. De man bleek bovendien voor de derde keer in drie maanden te zijn aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij kreeg een proces-verbaal.

Inbraak woning
't Veld, vrijdag 6 februari 2004.
Op vrijdag werd tussen 07.00 en 21.00 uur ingebroken in een woning aan de Valbrugweg in 't Veld. De daders kwamen binnen door een zijraam van de keuken te forceren. Uit een slaapkamer werden sieraden en een klein geldbedrag ontvreemd.