Politie Drenthe

zaterdag 7 februari 2004

Assen 07-02-2004 - Nieuws Politie Drenthe

Politie betrapt alcomobilisten

ASSEN - Een 43 jarige bestuurder uit Assen scoorde bij de alcotest dik 1 promille. Hij moest blazen nadat hij vrijdag tegen middernacht op de kruising Europaweg Oost, Rolderhoofdweg met zijn auto van de weg was geraakt. De auto lag op de kop in de sloot. De Assenaar kreeg een rijverbod en een dagvaarding voor snelrecht mee naar huis.

EES - Het was al zaterdag toen een 41 jarige automobilist uit Zwartemeer op de Odoornerstraat in Ees uit zijn auto is geplukt. Volgens getuigen had hij even tevoren slingerend over de N34 gereden. De man weigerde mee te werken aan een blaastest. Hij is na voorgeleiding ingesloten.

HOOGEVEEN - Een 37 jarige automobilist uit Hoogeveen is vrijdagnacht op de N37 bij Hoogeveen met 0.9 promille alcohol van de weg geplukt door een surveillance eenheid van de politie. Hij viel op door zijn slingerende rijstijl.

MEPPEL - Een 23 jarige inwoner van Sneek maakte het vrijdagnacht wel heel bont. Zonder rijbewijs en met 1,2 promille alcohol achter de knopen is hij zaterdagmorgen tegen zeven uur bij Meppel van de N32 geplukt. Een getuige meldde de politie hoe de man uit Sneek al spookrijdend over de N32 reed in de richting Wolvega. Aan de spookrit kwam een einde toen een vrachtwagenchauffeur de weg blokkeerde.

Inbraken duperen drie bedrijven winkelcentrum

ASSEN - Een kaashop, een groentezaak en een bloemenwinkel, gevestigd op het winkelcentrum aan de Kleuvenstee in Assen zijn vrijdagnacht de dupe geworden van inbraak. Het ging de daders in alle gevallen om geld. Op het winkelcentrum te komen is een toegangshek vernield Alle bedrijven liepen forse schade op. De politie trof op de parkeerplaats een gestolen auto aan. De technische recherche van de politie stelt een sporenonderzoek in.

Politie bij overlast geestelijk gestoorde

HOOGEVEEN - Een 21 jarige bewoner van de Pottingastraat in Hoogeveen is vrijdagnacht op grond van artikel 2 van de Politiewet aangehouden en ingesloten. De man had zichzelf in de polsen gesneden en zijn televisie uit het raam gegooid. Verder dreigde hij uit het raam te springen. Na behandeling in het ziekenhuis is de man in afwachting van plaatsing in een inrichting ingesloten.

Autokrakers actief in Nijeveen

NIJEVEEN - Vier inwoners van Nijeveen hebben zaterdagmorgen bij de politie aangifte gedaan inbraak in hun auto. Uit alle auto's is de radio-cd speler gestolen. Twee auto's stonden geparkeerd aan de Leeuweriklaan. De andere auto's waren geparkeerd aan het Nieveen en op de Raadhuislaan.