VVD



7 feb 2004 - Vragen Geluk aan staatssecretaris over onveiligheid Haringvlietsluizen

1.

Is de staatssecretaris op de hoogte van de slechte staat van onderhoud van de Haringvlietsluizen? *)

2.

Is het juist dat gesjoemeld wordt met de veiligheid voor het achterliggende gebied van de Haringvlietsluizen door een slechte staat van onderhoud van deze sluizen?

3.

Waarom is de Kamer niet geïnformeerd over de slechte staat van onderhoud van deze sluizen - een primaire waterkering - en het uitstel van onderhoud vanwege geldgebrek?

4.

Worden er extra veiligheidsmaatregelen gepland zolang de onderhoudsmaatregelen aan de Haringvlietsluizen een risico opleveren. Waar bestaan deze dan uit?

5.

Zijn er veel meer kunstwerken in onze primaire waterkeringen waar sprake is van achterstallig onderhoud of waar sprake is van uitstel van onderhoudsinvesteringen vanwege geldgebrek? Te denken valt bijvoorbeeld aan de Oosterscheldekering. Zo ja, kan de staatssecretaris hiervan dan een lijst verstrekken met de onderhoudsinvesteringen die op korte termijn benodigd zijn?

6.

Kan de staatssecretaris antwoord op deze vragen geven voor het algemeen overleg met de Kamer over de Kier Haringvlietsluizen en Procesplan zwakke schakels in de Nederlandse kust op 18 februari 2004?

*) PZC van 7 februari 2004