1e persbericht van zondag 8 febuari 2004

Eindhoven 08-02-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Automobilisten moeten rijbewijs inleveren

Op de Vestdijk is zaterdag om 22.45 uur een 54-jarige Eindhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man blies ruim
1,85 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op de Karel de Grotelaan is zondag om 2.10 uur een 39-jarige Eindhovense automobilist bekeurd. Hij had gedronken. Zijn promillage was bijna 1,45. Hij moest het rijbewijs inleveren.

Eindhoven: Auto gestolen

Tussen zaterdag 21.15 en zondag 2.15 uur is vanaf de Philips de Goedelaan een zwarte Ford Transit bestelauto met het kenteken 96-VF-VR gestolen.

Eindhoven: Man aangehouden na slaan portier

Op het Stratumseind is zondag om 2.35 uur een 34-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij was vanwege een vechtpartij uit een horecagelegenheid gezet. Buiten sloeg hij de portier van de zaak in het gezicht. Hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Best: Jongen na steekpartij aangehouden

Op het Raadhuisplein is zondag om 1.35 uur een 17-jarige jongen uit Best aangehouden. Hij wordt ervan verdacht even daarvoor twee Bestenaren van 18 en 22 jaar oud met een mes in het gezicht te hebben gestoken. In een horecagelegenheid aan het Raadhuisplein was een ruzie en vervolgens een vechtpartij ontstaan tussen de 17- en 22-jarige. Personeel van de zaak zette hen buiten. Daar trok de verdachte een mes en stak. De 18-jarige man is ernstig gewond in het ziekenhuis opgenomen. Een van zijn ogen is geraakt. De ander kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Son: Inbraak in woning

Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Hoogenberg. Er is een raam opengebroken en uit de woning is een stereo-installatie gestolen.

Asten: Verdachte van inbraak aangehouden

Zaterdag om 17.15 uur is in zijn woning in Asten een 16-jarige jongen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij zaterdagmiddag heeft ingebroken in een jongerencentrum aan de Prins Bernhardstraat. Daar was een ruit vernield. Uit het centrum waren twee flessen cola en een doos chips gestolen. De jongen is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Bladel: Dronken bestuurder met gestolen fietsen aangehouden

Op de Rondweg is zondag om 3.40 uur een 35-jarige Pool aangehouden. De politie zag hem in een bestelauto slingerend over de weg rijden. Hij had gedronken en bij nadere controle bleken achter in de bestelauto drie afgesloten fietsen te liggen. De man weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Voor het rijden onder invloed wordt proces-verbaal opgemaakt. Voor de fietsen is hij ingesloten om verder onderzoek te doen.

Steensel: Woninginbraak

Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Knegselseweg. Om binnen te komen is een ruit ingeslagen. De bewoners missen sieraden.