Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (7-8/2)

Tilburg, zondag 8 februari 2004

Veelpleger gearresteerd
TILBURG: Een 30-jarige man uit Gilze en Rijen is vrijdagmiddag 6 februari aangehouden door de politie op de Korvelseweg in Tilburg. De man wordt onder andere verdacht van diefstal van een fiets op 21 december 2003. De verdachte is een van de ruim 200 personen in Midden en West Brabant die onder de noemer veelpleger valt. Dat houdt in dat hij over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan tenminste een proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Oplettende politiemensen zagen de man tijdens hun surveillance. Zij hebben hem aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Tilburg. De man bleek in het bezit van inbrekersgereedschap en een mes. Hij is in verzekering gesteld.

Politie pakt schennispleger op
TILBURG: Vrijdagmiddag 6 februari hield de politie een 53-jarige man uit Tilburg aan op verdenking van openbare schennis. De man zou zijn billen en geslachtsdeel aan twee kinderen hebben laten zien. De vader van één van de kinderen is op zoek gegaan naar de man en heeft de politie gebeld toen hij hem signaleerde. De politie heeft de verdachte overgebracht naar het bureau en daar gehoord. Aan het eind van de middag is hij weer in vrijheid gesteld.

Jonge fietsendieven in kraag gegrepen
TILBURG: Op het Wagnerplein hield de politie vrijdagavond 6 februari twee minderjarige jongens uit Tilburg aan op verdenking van fietsendiefstal. Omdat er in het winkelcentrum afgelopen week meerdere fietsen waren gestolen, besloot de politie onopvallend te surveilleren. Dit had een positief resultaat. De twee jongens zullen een taakstraf krijgen via Bureau Halt.

Jongen (17) opgepakt na mishandeling
MOERGESTEL: De politie hield in de nacht van 6 op 7 februari een 17-jarige jongen uit Moergestel aan in zijn ouderlijke woning op verdenking van zware mishandeling. De verdachte zou eerder op de avond in een horecagelegenheid in Moergestel een 15-jarige jongen uit Gilze en Rijen hebben geslagen. Het slachtoffer mist enkele tanden en heeft verwondingen in het gezicht.

Jongens gearresteerd na vernieling
TILBURG: Vijf jongens tussen de 15 en 18 jaar oud uit Tilburg zijn in de nacht van 6 op 7 februari aangehouden door de politie in verband met het vernielen van een winkelruit van een zaak aan de Westermarkt in Tilburg. Het onderzoek loopt nog.

Politie pakt lastige man op
TILBURG: Op het Piusplein hield de politie zaterdag 7 februari omstreeks 04.30 uur een 21-jarige Tilburger aan. Portiers weigerden hem eerder op de avond de toegang tot een horecagelegenheid. De man bleef in het uitgaanscentrum rondhangen en viel andere bezoekers en politie lastig. Ook mishandelde hij een 21- jarige Tilburger en stal hij diens horloge. Daarop hield de politie hem aan.

Vier mannen aangehouden na problemen met taxichauffeurs TILBURG: Zaterdag 7 februari omstreeks 03.00 uur stonden er diverse taxis geparkeerd bij de bushaltes op de Heuvelring. De taxichauffeurs weigerden te vertrekken toen de bussen er aan kwamen. Agenten spraken de taxichauffeurs daarop aan. Een van hen weigerde echter zijn voertuig te verplaatsen. De politie heeft deze 24-jarige man uit Tilburg aangehouden. Dit was voor andere taxichauffeurs de aanleiding om een uur later de Heuvel te blokkeren. De politie sprak ook deze chauffeurs aan en vorderde hen hun taxis weg te halen. Een 59-jarige man uit Tilburg verklaarde geen taxi te hebben en riep de chauffeurs op hun taxi niet weg te halen. Toen deze man niet voldeed aan het verzoek van de politie om naar het trottoir te gaan, is hij onder verzet aangehouden. Ook een 24-jarige en een 35-jarige man uit Tilburg zijn aangehouden.

Geen rijbewijs
TILBURG: Zaterdagochtend zagen agenten een 26-jarige man uit Tilburg over de Hoevenseweg rijden. Omdat de man geen geldig Nederlands rijbewijs heeft, maakt de politie proces-verbaal op.

Onverzekerd op de scooter
GOIRLE: Een 17 jarige-jongen uit Goirle reed zaterdagmiddag over de Van Haestrechtstraat toen een agent hem controleerde. Het was niet duidelijk of zijn scooter een bromfiets dan wel een snorfiets was. Bovendien was er op de scooter geen verzekeringsplaatje aanwezig. De jongen verklaarde dat hij een proefrit aan het maken was en de scooter nog niet had verzekerd. De politie maakt proces-verbaal op en heeft de jongen te voet zijn weg laten vervolgen.

Winkeldief in de kraag gepakt
TILBURG: Een 29-jarige man uit Tilburg is zaterdagmiddag 7 februari aangehouden door een beveiligingsbeambte nabij de Haendellaan. De man had even tevoren in een winkel cosmetica weggenomen. De man is overgedragen aan de politie.

Vier jeugdige vernielers opgepakt
TILBURG: Zaterdagmiddag 7 februari hield de politie vier minderjarige jongens uit Tilburg aan in een leegstaand pand aan de Goirkestraat, waar zij vernielingen aan het plegen waren. De politie kreeg omstreeks 15.45 uur een melding dat er mogelijk vernielingen zouden worden gepleegd in het gebouw. Ter plaatse bleek dat inderdaad zo te zijn en werden de jongens op heterdaad aangehouden.

Politie houdt twee mannen aan na ruzie over voetbalwedstrijd TILBURG: Zaterdagmiddag omstreeks 17.30 uur hield de politie in de Hoefstraat twee mannen van 18 en 19 jaar uit Tilburg aan op verdenking van mishandeling. De mannen zouden ruzie hebben gekregen over een voetbalwedstrijd. De gemoederen liepen zo hoog op dat er plotseling een mes werd getrokken. De precieze toedracht is niet bekend. De 18-jarige is in het politiebureau behandeld door medewerkers van de GGD. Beide mannen zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Rustige nacht in uitgaanscentrum
TILBURG: In nacht van zaterdag 7 op zondag 8 februari was het rustig in het Tilburgse horecacentrum. De politie deelde vijf parkeerbonnen uit (1 voertuig werd weggesleept). Ook drie wildplassers kregen een bekeuring van 50 euro.

Bron: Connie Polak