Politie Flevoland

Botsingen door gladheid

Flevoland 09-02-2004 - In Flevoland heeft een aantal weggebruikers te maken gehad met het slechte weer. Op de Dronterweg en op de A6 raakten zondag en maandagochtend vroeg meerdere automobilisten in de slip.

Op de Dronterweg ter hoogte van de kruising met de Swifterringweg raakte maandamorgen een 26-jarige Drontenaar van de weg. Hij kwam in de linkerberm terecht, maar raakte niet gewond. Op diezelfde weg, tijdstip en ter hoogte van dezelfde kruising, maar dan van Lelystad richting Dronten, gleed een wagen bestuurd door 34-jarige man uit Almere van de weg. Ook deze automobilist belandde in de sloot. Beiden bleken niet gewond te zijn en ook niet onder invloed van alcohol te zijn.

Op de A6 ter hoogte van Bant raakte zondagmorgen een 25-jarige Amsterdamse van de weg door een hagelbui. De wagen kwam in de middenberm terecht. De vrouw werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Zondagmiddag was op de A6 in de buurt van Emmeloord ook sprake van een slippartij door de hagel. Twee inwoners uit Goirle, een 66-jarige vrouw en een 71-jarige man, botsten tegen de vangrail en raakten gewond. Ze werden ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. Vanaf de A6 richting de Muntweg was een 32-jarige automobilist uit Emmeloord het slachtoffer diezelfde dag van de gladheid. Hij reed in de richting van de Espelerweg en kwam in de slip door een hagelbui en knalde op een lantaarnpaal. Hij raakte niet gewond. Tot slot werd een 52-jarige vrouw uit Vollenhove rijdend op de Zuiderringweg in Ens verrast door de weersomstandigheden. Ze raakte in een slip toen ze richting reed Kraggenburg en schoof het talud af. Daarbij liep ze geen verwondingen op.

De politie adviseert in zulke gevallen goed acht te geven op de weersomstandigheden en daar waar nodig de snelheid aan te passen en de juiste afstand te hanteren.