Lekstroom 10.00 uur

Utrecht 09-02-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Opgeven valse naam
NIEUWEGEIN - De politie hield zondagmiddag een man staande die vreemde gebaren naar de politie maakte.

Omstreeks 12.05 uur reed een surveillanceauto van de politie over de Herenstraat. Uit tegenovergestelde richting kwam een voertuig aanrijden waar een man - bij het passeren van de politieauto - vreemde gebaren naar de politie maakte. De agenten lieten de bestuurder op de Richterslaan stoppen en vroegen naar zijn rijbewijs. De man gaf aan zijn rijbewijs thuis te hebben en gaf zijn naar op.

Volgens het politieregister bleek dat de man nog 17 boetes voor een totaal van ruim 2000,= had openstaan. Hier schrok de man enorm van en bekende dat hij een valse naam had opgegeven. Een vriendin van de
29-jarige man uit Nieuwegein kwam aan het bureau om de juiste naam van de man te bevestigen. Uiteindelijk bleek hij geen rijbewijs te hebben. Hij kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam.

Auto in brand
NIEUWEGEIN- In de nacht van zondag op maandag ontstond brand in een auto. Omstreeks 01.50 uur werden politie en brandweer gewaarschuwd omdat een auto in brand zou staan op het Nijpelsplantsoen. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen sloegen de vlammen al uit de auto. De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat de auto forse schade opliep. Vermoedelijk is de brand aangestoken en de politie heeft de zaak in onderzoek. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Lekstroom; 0900-8844.

Rijden onder invloed
IJSSELSTEIN- Op zondagavond werd een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde. Omstreeks 22.10 uur werd de
29-jarige man uit Nieuwegein gecontroleerd op de N210. Onderzoek wees uit dat de man alcohol had gedronken en blies op het bureau 425 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bedreiging
NIEUWEGEIN - Op zondagmiddag 8 februari is een man aangehouden wegens bedreiging in een bus.

Omstreeks 16.50 uur werd een man door een medewerker van Connexxion bekeurd voor het rijden zonder geldig plaatsbewijs. Hierdoor werd de
33-jarige man (woonplaats onbekend) erg agressief en bedreigde een medewerker van Connexxion. De politie kwam ter plaatse op de Symfonielaan en namen de man mee naar het politiebureau. De medewerker van Connexxion voelde zich dermate bedreigd dat hij aangifte heeft gedaan.

Inbraak in winkel
VIANEN - In de nacht van zaterdag op zondag werd omstreeks 05.30 uur ingebroken in een winkel aan de Voorstraat. Op nog onbekende wijze werd de glazen toegangsdeur aan de voorkant van de winkel vernield. De daders hebben zich op deze manier toegang tot de winkel verschaft. Zij namen goederen uit de winkel mee en vluchtten daarna met hoge snelheid weg .
Getuigen worden verzocht de politie in Vianen te bellen, via telefoonnummer 0900-8844.