Gemeente Sint-Oedenrode


Actuele berichten week 6-2004
Oranje-Nassaulaan 110, aanbouw serre
Jekschotseweg 10, aanbouw opslagloods
Baron van Coehoornlaan 2, overkapping terras
Koninginnelaan 130, aanbouw serre
Roesmontstraat 9, aanbouw erker
Veghelseweg 5, sloop kassen
Kantoor Kruidenlaan 5
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat een verzoek is ingediend voor de vestiging van een kantoor aan huis in een gedeelte van het woonhuis op het perceel Kruidenlaan 5 te Sint﷓Oedenrode.

Met betrekking tot het gebruik zijn burgemeester en wethouders op grond van het bepaalde in artikel 13 lid V van de bepalingen van het bestemmingsplan "Kienehoef-Noord" bevoegd vrijstelling te verlenen van de voorschriften voor het uitoefenen van een aan huis gebonden beroep.

Tegen het genoemde gebruik bestaan geen bezwaren. Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid om met gebruikmaking van de genoemde vrijstellingsbevoegdheid medewerking te verlenen aan het ingediende verzoek.
Ter inzage
donderdag 5 februari 2004 gedurende 2 weken ter inzage in het gemeentehuis. Het ontwerp-besluit kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Belanghebbenden zijn in de gelegenheid binnen genoemde termijn schriftelijk zienswijzen over het ontwerp-besluit naar voren te brengen.
Tel. (0413)481341
Bouwplannen en het nieuwe welstandsbeleid
Medio dit jaar moet de gemeenteraad de welstandsnota vaststellen waarin het beleid van de gemeente omtrent welstand en de werkwijze en procedures voor de welstandscommissie zijn omschreven. De welstandsnota dient burgers vooraf bij het opstellen van een bouwplan zoveel mogelijk zekerheid te geven over de eisen waaraan het bouwplan moet voldoen.
Wilt u meer weten over het voorgestelde nieuwe Welstandsbeleid ? Op de gemeentelijke website (www.sint-oedenrode.nl) is daarover alle informatie te vinden. Indien u nieuwbouw of verbouwingsplannen heeft kunt u via een raadpleegprogramma in enkele stappen bepalen welke welstandsregels voor uw aanvraag vanaf 1 juli 2004 van toepassing zullen zijn.
Uiteraard kunt u voor meer informatie ook terecht op het gemeentehuis bij de afdeling Bouwen en Milieu.
In het kader van de inspraakprocedure kunt u nog tot 20 februari a.s. schriftelijk (of per e-mail) reageren op de voorgestelde nieuwe regels.
Afdeling Ruimtelijke Ordening,
Tel. (0413)481268

- Van Rijckevorsel van Kessellaan 2, plaatsen unit t.b.v. tijdelijke huisvesting Odaschool

- Van Rijckevorsel van Kessellaan 2, verbouw/uitbreiden schoolgebouw

Geweigerde bouwvergunning

- Anna Paulownastraat 32, uitbreiden woning
- nabij Bestseweg 11, aanleg amibieënpoel t.b.v. natuurontwikkeling

Verleende sloopvergunning

- Hoefstraat 12, 12a en 14, sloop drie woningen met bijgebouwen

Verleende gebruiksvergunning (m.b.t. brandveiligheid)
- Liempdseweg 3, inrichting in gebruik als winkel/bouwmarkt
- Laan van Henkenshage 3, inrichting in gebruik als horecagelegenheid
- Fitselsteeg 6, inrichting in gebruik als kwekerij met kantoortje
- Bastion 1-5, inrichting in gebruik als zaken- bestuurscentrum indienen bij burgemeester en wethouders.
Wijziging bouwvlak Slophoosweg
Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hun een verzoek is ingediend voor een vormverandering van het bouwvlak aan de Slophoosweg 9.

Het perceel is gelegen in het bestemmingsplan "Buitengebied 1997" en heeft daarin de bestemming "Agrarische bedrijfsdoeleinden". Op grond van artikel 20 lid 20 c van het bestemmingsplan "Buitengebied 1997" kan er toepassing worden gegeven aan de wijzigingsbevoegdheid ex 11 Wet op de Ruimtelijke Ordening.
Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid om met gebruikmaking van de genoemde wijzigingsbevoegdheid medewerking te verlenen aan de voorgelegde vormverandering.

Op grond van artikel 19 en 24 van het bestemmingsplan juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het verzoek met ingang van donderdag 5 februari 2004 gedurende 4 weken ter inzage op de afdeling Bouwen en Milieu. Het verzoek kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Belanghebbenden hebben de mogelijkheid om binnen deze termijn schriftelijk of mondeling hun zienswijze over het verzoek naar voren te brengen (tel. 481343).

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481343

Supermarkt in Boskant
Vestiging buurtsupermarkt op hoek Meidoornstraat/Populierenlaan te Boskant
Bij de gemeente is een verzoek ingekomen tot het vestigen van een buurtsupermarkt in het pand op de hoek van de Meidoornstraat en de Populierenlaan te Boskant.
De functie van buurtsupermarkt is niet mogelijk volgens het geldende bestemmingsplan.
Het college van burgemeester en wethouders wil in principe medewerking verlenen aan het vestigen van deze buurtsupermarkt middels het verlenen van een vrijstelling van het bestemmingsplan ten behoeve van afwijkend gebruik van een bestaand pand op basis van art. 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
Voordat een definitief besluit tot het verlenen van deze vrijstelling wordt genomen, ligt de aanvraag in het kader van bovengenoemde procedure vanaf donderdag 5 februari a.s. gedurende 4 weken ter inzage. Gedurende deze terinzagelegging heeft een ieder de mogelijkheid om schriftelijk zijn zienswijze kenbaar te maken. Tevens heeft de aanvrager bij het gemeentebestuur een verzoek ingediend tot het verlenen een tijdelijke bouwvergunning op basis van art. 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, ten behoeve van de bouw van een tijdelijke magazijnruimte. In het kader van deze procedure ligt de aanvraag vanaf donderdag 5 februari a.s. 2 weken ter inzage. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken.
De voor beide procedures relevante stukken liggen met ingang van donderdag 5 februari 2004 ter inzage in het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein 1. Gedurende de genoemde termijnen kunnen eventuele zienswijzen schriftelijk worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders. Nadere informatie kunt u verkrijgen bij de afdeling Ruimtelijke Ordening (481355).

Afdeling Ruimtelijke Ordening,
Tel. (0413)481355

Appartementen Heistraat
Burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode maken bekend, dat een schetsplan is ingediend voor het bouwen van 16 appartementen in combinatie met een dagopvang voor gehandicapten, alsmede 8 wooneenheden voor (meervoudig) gehandicapten en 4 wooneenheden voor geestelijk gehandicapten aan het adres Heistraat 22 te Sint-Oedenrode.

Het schetsplan voldoet niet aan het bestemmingsplan "Eerschot, herziening 1976". Op basis van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening heeft ons college de bevoegdheid om ten behoeve van de realisering van het onderhavige schetsplan vrijstelling van het bestemmingsplan en bouwvergunning te verlenen. Alvorens gebruik te kunnen maken van de bovengenoemde bevoegdheden, moet het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hiervoor de vereiste verklaring van geen bezwaar afgeven.

De aanvraag bouwvergunning met de daarop betrekking hebbende stukken ligt met ingang van donderdag 5 februari 2003 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis en kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Gedurende genoemde termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent de aanvraag kenbaar maken.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481341

A) de melding ingevolge artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:
- H. Kastelijn, Pastoor Smitsstraat 72, in verband met het oprichten van een horeca-, sport- en/of recreatie-inrichting voor VV Ollandia waarop het Besluit horeca-, sport- en/of recreatie-inrichting van toepassing is. Het betreft een sportpark waar verkoop van alcoholische dranken, frisdrank en snacks plaatsvindt aan D'n Ekker 1. De bovengenoemde stukken liggen met ingang van donderdag 5 februari De onder A genoemde melding ligt gedurende twee weken op voornoemde Inzameling groot wit- en bruingoed vrijdag13 februari Voor het gratis ophalen van uw oude koel-/vrieskast op vrijdag, 13 februari as. kunt u zich telefonisch aanmelden t/m maandag 09 februari donderdag 05 februari (vanaf 09.00 uur) en vrijdag 06 februari (tot 16.00 uur)

- Buurtvereniging Vressel; papiercontainer aan de Vresselseweg op het parkeerterrein Vresselse Hut (tegenover Vresselseweg 33)

zaterdag 07 februari

- Oudervereniging Bassisschool Dommelrode
LET OP PLAATS CONTAINER
De papiercontainer staat deze keer op het parkeerterrein van Sporthal De Streepen.
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij van plan zijn een kapvergunning te verlenen voor het rooien van onderstaande boom:
- 1 populier, staande langs het Achterpad, nabij het scoutinggebouw. De vitaliteit van de boom is twee jaar geleden beoordeeld. Hierbij is geconstateerd dat de stamvoet door houtrot is aangetast. Inmiddels is deze aantasting door houtrot zodanig toegenomen, dat de stabiliteit van de boom ernstig in gevaar komt en de boom geveld moet worden. Verleende kapvergunning
Burgemeester en wethouders maken tevens bekend, dat voor het rooien van de onderstaande bomen kapvergunning is verleend:
- 70 eiken, staande in de berm van de Struikheide, de onderlinge plantafstand tussen de bomen is zo klein dat de bomen elkaar verdringen (in de kroon) en daarom is het nodig dat een aantal bomen (dunning) worden geveld.

Belanghebbenden kunnen tegen deze beslissingen binnen zes weken na de datum van verzending aan de aanvrager, een bezwaarschrift en een voorlopige voorziening aanvragen. Het bezwaarschrift met motiveringen moet schriftelijk worden ingediend bij ons college. Voor nadere informatie kunt u bellen met onderstaand telefoonnummer. Tel. (0413) 481380

Bekostigingsbesluit buitenruimte Odendael
Burgemeester en wethouders maken bekend dat, gelet op het bepaalde in de Gemeentewet, de raad van de gemeente Sint-Oedenrode in haar vergadering van 19 december 2003 een aangevuld bekostigingsbesluit voor het plan buitenruimte Odendael heeft vastgesteld. Dit besluit treedt in werking op de eerste dag na die van de bekendmaking.
De bekendmaking heeft plaatsgevonden door opneming van het besluit op 4 februari 2004 in de verzameling besluiten/verordeningen onder nummer M1.
Dit besluit ligt voor u kosteloos ter inzage bij de afdeling Financiën. Iedereen kan op verzoek tegen betaling van een bedrag aan leges een afschrift verkrijgen van het genoemde besluit.

Afdeling Financiën,
Tel. (0413)481245