Ministerie van Defensie


---


---

foto: Judoka Mark Huizinga (Fabienne Wink-Bruijs)

Mark Huizinga wint brons in Parijs

9-2-2004 10:13:00

Judoka Mark Huizinga, eerste luitenant bij de Koninklijke Luchtmacht, heeft zondag (8 februari) in Parijs een bronzen medaille gewonnen bij het Super-A toernooi in Parijs. Daarmee zet de Olympisch kampioen van Sydney zijn drie weken geleden in Moskou begonnen opmars naar de Spelen van Athene voort. Ook daar won de Schiedammer brons.

Het Super-A-toernooi van Parijs geldt internationaal als een pseudo wereldkampioenschap. Brons in Parijs heeft dus nog meer glans dan brons in Moskou. In beide toernooien was het de Franse wereldkampioen van 2001 Frederic Demontfaucon die Huizinga de weg versperde naar een hogere trede op het erepodium. In Parijs moest Huizinga eerst vier sterke tegenstanders verslaan voordat hij de Fransman ontmoette. Dat waren achtereenvolgens de Slowaak Gregor, de Italiaan Lepre, de Fransman Humbert en de Pool Golus. Het treffen met Demontfaucon vond in de halve finale plaats.

In het duel om het brons versloeg Huizinga de Brit Cousins. Na afloop concludeerde hij: "Missie geslaagd. Zes partijen op topniveau en een medaille op het sterkste A-toernooi. Ik ben tevreden." Huizinga wil dit jaar in Athene zijn Olympische titel van Sydney verdedigen. Door de resultaten van Moskou en Parijs is hij zeker van een startbewijs voor het Olympisch judotoernooi in de Griekse hoofdstad.