Politie Zuid-Holland-Zuid

08/02 Weekend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

09-02-2004 - Persberichten District I

BEDREIGING VUURWAPEN
DORDRECHT Op vrijdagmiddag 6 februari bedreigde een 17-jarige jongen uit Dordrecht op de Marthinus Steynstraat een andere 17-jarige jongen uit dezelfde plaats met een vuurwapen. Het zou om een grapgaan, maar omstanders zij er behoorlijk van geschrokken. Na onderzoek heeft de politie later die middag op de Toulonstraat de verdachte aan weten te houden en zijn wapen in beslag genomen. Hij is in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft vrijdagmiddag 6 februari een 17-jarige vrouw uit Vught en een 22-jarige vrouw uit Emmen aangehouden voor het stelen van cosmetica uit een drogisterij aan de Vest de Dordrecht eerder die dag.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT Bij alcoholcontroles vrijdagnacht op de Burgemeester de Raadtsingel, de Oranjelaan, de Achterakkers, de Merwedestraat en de Patersweg te Dordrecht zijn 24 automobilisten en twee bromfietsers aangehouden omdat zij te diep in het glaasje hadden gekeken. Zij kregen rijverboden opgelegd variërend van twee tot twaalf uren. Ook werden diverse rijbewijzen ingenomen. Later die nacht werd op de N3 een 53-jarige automobilist uit Kalmthout opnieuw aangehouden, omdat hij toch weer in zijn auto was gekropen terwijl zijn rijbewijs was ingenomen en hij nog steeds onder invloed was. Daarop werd zijn auto in beslag genomen.

BELEDIGING
DORDRECHT In de vroege ochtend van zaterdag 7 februari is een 23-jarige Dordtenaar aangehouden in de Lange Breestraat omdat hij agenten had beledigd die daar surveilleerden. Ook op het bureau bleef hij beledigende taal uitslaan. Daarop is hij ingesloten.

ILLEGAAL VUURWERK
DORDRECHT Zaterdagavond 7 februari is een 31-jarige Dordtenaar aangehouden in een woning aan de Zeehavenlaan 116 te Dordrecht op verdenking van illegale handel in vuurwerk.

VERNIELING
DORDRECHT Een 42-jarige vrouw uit Dordrecht is zaterdagmiddag op het Admiraalsplein te Dordrecht aangehouden voor vernieling. Zij sloeg de winkeldeur uit boosheid zo hard dicht dat deze barstte. Naar eigen zeggen werd zij niet goed geholpen.

WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT Een twaalf-jarig meisje uit Sliedrecht is zaterdagmiddag 7 februari aangehouden wegens diefstal van drank uit een supermarkt aan de Voorstraat te Dordrecht. Zij is doorverwezen naar HALT.

VERNIELING
DORDRECHT Een 19-jarige man uit Velp (Noord-Brabant) is zaterdagmiddag aangehouden nadat hij een spiegel van een auto had afgetrapt aan de Mauritsweg te Dordrecht.

FIETSENDIEF AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een jonge vrouw meldde de politie op zaterdagmiddag 7 februari dat zij haar eerder gestolen fiets had gezien. Daarop werd een 18-jarige Dordtenaar aangehouden aan het Van Eesterenplein te Dordrecht, terwijl hij op de fiets van de vrouw reed. Het rijwiel is aan de eigenaresse teruggegeven.

DIEFSTAL
DORDRECHT De politie heeft zondagochtend 8 februari een 21-jarige Dordtenaar aangehouden wegens diefstal van enkele flessen sterke drank uit een discotheek aan de Amnesty Internationalweg te Dordrecht.

VECHTPARTIJ
DORDRECHT Zondagochtend vroeg 8 februari heeft een vechtpartij plaatsgevonden in een horeca-gelegenheid aan de Wijnstraat te Dordrecht. De aanleiding was dat er drank over enkele bezoekers was gegooid. Verschillende bezoekers raakten daarop met elkaar in gevecht en deelden rake klappen uit. De politie heeft vier aanhoudingen verricht, te weten een 33-jarige, een 21-jarige en een 31-jarige man en een 17-jarig meisje, allen uit Dordrecht. Bij de 31-jarige is tevens XTC gevonden en in beslaggenomen. Een18-jarige Dordtenaar die mishandeld werd, liep lichte verwondingen op en heeft zich door de huisarts laten behandelen.

OVERLAST AANGEPAKT
ZWIJNDRECHT Bij een controle op het W.C. Oudeland bleek een groep hangjeugd zich op te houden in een portiek. Vier jongens van 15 tot 18 jaar uit Zwijndrecht kregen een procesverbaal voor het gebruik van alcohol en drugs op de openbare weg.