Politie Zuid-Holland-Zuid

09/02 Ochtend Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

09-02-2004 - Persberichten District II

POLITIE-AGENT GEWOND
GORINCHEM/HARDINXVELD-GIESSENDAM- Een politie-agent is gewond geraakt tijdens een achtervolging. De agent reed met zijn collega in de nacht van zondag op maandag 9 februari over de A15 vlakbij Gorinchem. Een bromscooter reed met zeer hoge snelheid over de A15. Toen de bromscooter de vluchtstrook opreed, reden de agenten er achteraan om de scooterrijder aan te spreken. Hierop ging de scooterrijder er echter vandoor. Hij reed met een snelheid van boven de 100 km/uur. Na enige tijd kwam de scooterrijder in de berm tot stilstand. Toen de politie-agent de scooterrijder bij zijn mouw pakte, ging hij er als een haas vandoor. De agent kon de man in eerste instantie niet los laten en werd over de rijbaan meegesleept. Uiteindelijk liet de agent de scooterrijder los. Hij tolde een aantal keren om zijn as en bleef bewusteloos op de weg liggen. De agent werd per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. De man heeft er een lichte hersenschudding, kneuzingen aan de linkerknie, linker elleboog en linkerzijde van de borst aan overgehouden. De scooter werd later in de nacht teruggevonden in Hardinxveld-Giessendam. De scooterrijder is niet meer gevonden.

AANRIJDING
PAPENDRECHT- Een 23-jarige man uit Dordrecht is met zijn fiets tegen een geparkeerde auto gebotst. De man stalde zijn fiets op zondagavond 8 februari op het Bosch. De man verklaarde dat hij door de harde wind met zijn fiets tegen de auto botste. De man bleek teveel gedronken te hebben. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur.

ONGEVAL
GORINCHEM- Een 23-jarige man uit Hedel is in een sloot beland. De man reed op zondagmiddag 8 februari van Rotterdam naar Gorinchem over de A15. Ter hoogte van de oprit Gorinchem-Oost raakte de man door de weersomstandigheden in een aquaplanning. De man belandde met zijn auto via de berm in de sloot. Toen de politie enkele minuten later arriveerde, klom de man net uit zijn auto. Zijn auto was total-loss geraakt. De man was duizelig en had schrammen op zijn hoofd. Hij werd per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. De auto werd uit de sloot getakeld.