PENTASCOPE

Pentascope blijft één van de beste plekken om te werken

Tijdens de Nederlandse GPTW Award Conference, die gisteren plaatsvond, is de uitslag van de tweede Great Place To Work-verkiezing bekend gemaakt en daarbij is implementatiebureau Pentascope op de derde plaats geëindigd. Dit is een honderd procent verbetering ten opzichte van het vorig jaar. Toen werd Pentascope weliswaar ook derde, maar dit jaar is de lijst van winnaars tweemaal zo lang. Pentascope mag zich nu opnieuw een jaar lang een van de drie beste werkgevers van Nederland noemen.
Pentascope zet de lijn van het vorig jaar door. Behalve in de Great Place To Work-verkiezing scoorde Pentascope toen ook hoog in de Management Team 100 en kwam binnen in de top tien van snelgroeiende bedrijven in Nederland.
Pentascope is op deze wapenfeiten uiteraard heel trots. Al deze erkenningen tezamen wijzen er namelijk op dat werkomstandigheden en prestaties nauw samenhangen.

Pentascope
Pentascope was in 1990 het eerste bedrijf dat zich specialiseerde in implementeren. Inmiddels is implementeren een vak geworden, dat ook door anderen wordt uitgeoefend. Maar Pentascope, zo blijkt telkens weer, blijft op kop lopen.
Bij Pentascope omarmen we het concept hoofd, hart en handen. Niet alleen als het om klanten gaat, maar ook in onze onderlinge omgang. Daarbij vertegenwoordigt het hoofd goed denkwerk en tijd voor reflectie. Het hart hoort er bij Pentascope altijd bij, want zonder waarden als respect voor elkaar en zonder verder te kijken dan puur de klus van dat moment willen de mensen van Pentascope niet werken. De handen ten slotte geven aan dat het uitvoeren net zoveel waarde heeft als het bedenken.
Bij ons werk, implementeren, combineren we sinds jaar en dag alledrie deze aspecten met veel passie en, zo blijkt nu opnieuw, met goede resultaten.
Dit geloof in hoofd, hart en handen blijkt trouwens de beste garantie voor langdurige relaties. Met klanten en met elkaar. Want bij Pentascope werken mensen die deze mix bewust of onbewust als levensthema hanteren. Dat is een voorwaarde om de beste werkomgeving te creëren.

Great Place To Work
De kandidaten van de Great Place To Work-verkiezing worden beoordeeld aan de hand van een model waarin vertrouwen, trots en centraal staan: Vertrouwen is het essentiële ingrediënt voor de belangrijkste relatie op de werkplek, namelijk die tussen werkgever en werknemer. Het model heeft vertrouwen gespecificeerd in geloofwaardigheid, respect en eerlijkheid.
Voorts onderkent het model het belang van Trots - de gevoelens die werknemers hebben ten aanzien van hun werk, team of afdeling en de organisatie - en Kameraadschap - de kwaliteit van de gastvrijheid, intimiteit en gezelschap op de werkplek.
De Great Place To Work verkiezing wordt tegelijkertijd gehouden in alle EU-lidstaten. De deelnemers maken kans opgenomen te worden in de lijst van de '100 Best Workplaces in Europe' die tijdens de Award Ceremony in maart 2004 in Brussel bekend wordt gemaakt.

Meer informatie: Engbert Breuker 06-53 943 803


09 feb 04 12:18