Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

SyncMaster 172X brengt games en films levensecht in beeld

Samsung lanceert voor multimedialiefhebber LCD-monitor met supersnelle responstijd

Delft, 9 februari 2004 - Speciaal voor degenen die hun PC als volwaardig multimediaplatform gebruiken, introduceert Samsung de SyncMaster 172X. Door de supersnelle responstijd van

12 ms kunnen multimedialiefhebbers met deze 17 inch LCD-monitor met een perfecte beeldkwaliteit over het internet surfen, computergames spelen, streaming video en films bekijken. Het strakke design en de smalle omlijsting geven de SyncMaster een eigentijds karakter. Alle knoppen en kabels zijn weggewerkt in de geraffineerd vormgegeven voet.

De levensechte weergave van bewegende beelden heeft de SyncMaster niet alleen te danken aan de supersnelle responstijd, maar ook aan de hoge lichtsterkte van 270cd/m2, contrastratio van 500:1 en hoge resolutie van 1280 x 1024. Deze SyncMaster beschikt over drie MagicBright®-instellingen, omdat elke gebruikstoepassing een andere helderheidschaal verlangt. Zo kan de gebruiker de tekst mode, internet mode of entertainment mode selecteren. Hij kiest voor de entertainment mode wanneer hij film kijkt, een computerspel speelt of foto's bewerkt. Wanneer hij een persoonlijke instelling prefereert, kan hij deze als extra mode aanmaken.

Vanuit vrijwel elke positie kan de multimedialiefhebber van de levensechte beeldweergave genieten. De SyncMaster 172X heeft namelijk een royale inkijkhoek van 160° horizontaal en 140° verticaal. Bovendien kan de gebruiker de SyncMaster in de exacte positie zetten die hij wenst. Zo kan hij het scherm door de toepassing van Dual Hinge van -5° tot 30° kantelen en via de voet in hoogte verstellen.

De LCD-monitor is door de toepassing van het innovatieve energiebesparingsysteem DPMS (Digital Power Management System) opvallend zuinig. Het verbruik in de standby-mode is minder dan 2 watt.

De Samsung SyncMaster 172X is vanaf februari verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van ¤ 699 inclusief B.T.W. In deze prijs is een 'wall mount' inbegrepen, waarmee de monitor aan de muur kan worden gehangen.

Technische specificaties SyncMaster 172X
Type TFT/TN
Beelddiagonaal 17 inch
Resolutie 1280 x 1024
Pixelpitch 0,264 mm
Aantal kleuren 16,2 miljoen
Lichtsterkte 270 cd/m2
Contrastratio 500:1
Horizontale frequentie 30~80 kHz
Verticale frequentie 56~75Hz
Inkijkhoek (horizontaal/verticaal) 160o/140o
Responstijd 12 ms
Input Analoog (15pin D-sub)/ digitaal DVi-D
Energieverbruik Max. 40 watt Min.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is met 75.000 medewerkers en 89 kantoren gevestigd in 47 landen. De onderneming behaalde in 2003 een totale omzet van ¤ 29,7 miljard en een nettowinst van ¤ 4,1 miljard. Wereldwijd is Samsung toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, flat panel displays en digitale convergentietechnologie. De Koreaanse onderneming is 's werelds grootste fabrikant van geavanceerde geheugenchips, TFT-LCD displays, CDMA mobiele telefoons, kleurenmonitoren, videorecorders, televisies, magnetrons en NAND flash memory. Samsung Electronics is opgebouwd uit vier business units: Digital Media Network, Device Solution Network, Telecommunication Network en Digital Appliance Network Business. In de Benelux verkoopt Samsung Electronics PC-randapparatuur, telecommunicatieproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Delft en Wommelgem. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Electronics Benelux.

Samsung is als Olympisch partner nauw betrokken bij de Olympische Spelen 2004 in Athene. Samsung is co-presenter van de eerste mondiale Olympische fakkeltocht, die op 23 juni Amsterdam aandoet. Als officiële Wireless Communications Equipment Partner ontwikkelt Samsung een geavanceerd draadloos informatiesysteem voor de organisatoren en officials van de Olympische Spelen.

Meer informatie over Samsung is te vinden op www.samsung.nl.