Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving

Den Helder 09-02-2004 - 15.00 uur

Man aangehouden na belediging agenten
Schagen, 8 februari 2004.
In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 februari is een 25-jarige man uit Hoorn aangehouden op de Gedempte Gracht in Schagen. Hij wordt verdacht van het beledigen van twee agenten die bezig waren met een surveillance en toezicht op de openbare orde op de kruising Laan, Markt en Gedempte Gracht. De verdachte reed voorbij en schold de agenten meerdere keren uit. Hierop werd hij aangehouden en in de surveillancewagen geplaatst. Hij wist te ontkomen, maar is later na een zoektocht in de omgeving aangetroffen op de Cornelis Bokstraat in Schagen en meegenomen naar het bureau. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak school
Den Helder, 7 februari 2004.
Op zaterdagavond 7 februari is ingebroken bij een school aan de Javastraat in Den Helder. De inbrekers wisten binnen te komen door het ingooien van een raam. De vermiste goederen zijn een laptop en een scanner.

Auto te water
't Zand, 9 februari 2004.
In de nacht van zondag 8 op maandag 9 februari is omstreeks 01.00 uur een auto te water geraakt in 't Zand. De bestuurster van de auto, een 33-jarige vrouw uit Anna Paulowna, is hierbij gewond geraakt aan haar rug. De vrouw reed over de Anna Paulownaweg tussen de Keinsmerweg en Lagedijk en kwam vanuit de richting van 't Zand. Zij probeerde een haas die op de rijbaan liep te ontwijken, haar auto raakte in een slip en kwam in de bermsloot terecht. De vrouw is uit haar benarde positie bevrijd en overbracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.