Dienstenbond CNV

Sociaal Beleidskader PGGM goed gekeurd
09-02-2004

Op 14 januari 2004 legden wij het onderhandelingsresultaat Sociaal Beleidskader PGGM ter stemming aan u voor. Na het sluiten van de termijn is gebleken dat de leden van de CNV Dienstenbond in grote meerderheid hebben ingestemd. Dat betekent dat het Sociaal Beleidskader voor PGGM een feit is.

Op de ledenvergadering van 19 januari 2004 over het kader zijn enkele opmerkingen naar voren gekomen, die wij intussen naar tevredenheid met uw werkgever hebben besproken. PGGM heeft aangegeven de toeslag bij herplaatsing als normaal salaris te beschouwen, dat de eerste termijn van 12 maanden altijd geldt ongeacht of men wel of niet aan een opleidingstermijn deelneemt.
In de ledenvergadering werd opgemerkt dat de beoordelingssystematiek bij PGGM nogal wat vreemde storingen vertoont. Dit hebben wij al eerder onder de aandacht van de werkgever gebracht. Wij zullen hier echter onze aandacht op blijven richten.

Verzoek
Van een groot aantal medewerkers van RI&G ontving de CNV Dienstenbond in de vorm van een petitie het verzoek om 'de gemaakte afspraken met betrekking tot garantie van het salaris van I&G-ers te respecteren; (en) de functiebeooordelingscommissie niet van toepassing te laten zijn'. De CNV Dienstenbond heeft aan de woordvoerder van deze medewerkers laten weten dat het Sociaal Beleidskader een afwijking in positieve zin niet in de weg staat en dat PGGM de afspraken met de medewerkers gewoon kan respecteren wanneer blijkt dat deze ook zijn gemaakt. Wij hebben dat nog eens nadrukkelijk aan PGGM bevestigd. De CNV Dienstenbond heeft de woordvoerder geadviseerd zijn pijlen te richten op PGGM die de toezegging wel kan, maar niet wil nakomen. Een meerderheid van de leden van CNV Dienstenbond werkzaam bij RI&G is niet bereid af te zien van de functiebeoordelingscommissie. De woordvoerder heeft begrip voor onze standpunten.

Bij de CNV Dienstenbond hebben zich overigens (nog) geen leden gemeld die door het standpunt van PGGM worden getroffen.

Nieuwe CAO
Binnenkort zal de CNV Dienstenbond de CAO onderhandelingen voor een nieuwe PGGM CAO beginnen. Op 17 februari om 15.00 uur wordt de inzetbrief van de CNV Dienstenbond besproken. U, als lid, bent van harte welkom! Informeert u bij uw collegas Kees Brink en Peter Bor even over de exacte lokatie.

Vragen?
Voor vragen en informatie kunt u terecht bij uw bestuurder, Martijn Donker, tel: (035)6460580 of email: (hilversum@cnvdibo.nl).