Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave maandag 9 februari 2004

VERKEERSCONTROLE
BARENDRECHT - Maandagochtend hield politiepersoneel van het wijkteam Barendrecht-Middeldijkerplein een verkeerscontrole op de Kilweg. Tussen acht uur en half negen werden in totaal 36 processen-verbaal uitgeschreven waaronder het onnodig gebruik van de vluchtstrook (31), het niet volgen van de rijstrookpijlen (3), onnodig claxonneren en een vervallen APK.

FIETSSTER DOOR BUS AANGEREDEN
ROZENBURG - Op de Laan van Nieuw Blankenburg ontstond maandagochtend omstreeks half acht een aanrijding tussen een bus en een fietsster. Een 47-jarige buschauffeur uit Hellevoetsluis reed vanaf de Rembrandsingel, de Laan van Nieuw Blankenburg op en zag vermoedelijk de 15-jarige fietsster uit Rozenburg over het hoofd. Het slachtoffer kwam hierbij onder de bus terecht, net voor het voorwiel. De brandweer bevrijdde het slachtoffer uit haar benarde situatie en knipte de fiets onder de bus vandaan.
Door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond werd het meisje overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse. Daar werd geconstateerd dat ze, wonderbaarlijk genoeg, alleen een zwaar gekneusde enkel had opgelopen.
De Technische Ongevallen Dienst stelt een nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval in.

Ochtenduitgave maandag 9 februari 2004