Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Zorg voor een goed idee

Ingezonden mededeling:
Mensen hebben weinig directe invloed op vernieuwingen in de zorg. Met de prijsvraag Zorg-voor-een-goed-idee telt de inbreng van de mensen zélf.
De prijsvraag Zorg-voor-een-goed-idee wordt georganiseerd door het Centraal Fonds RVVZ.

Dit Fonds besteedt geld dat afkomstig is uit de vroegere vrijwillige ziekenfondsverzekering. Met dit geld worden vernieuwende projecten in de zorg betaald. Er leeft in Nederland heel wat creativiteit, die door allerlei regels helaas vaak verloren gaat. Dit is uw kans, laat zien wat ú belangrijk vindt! Iedereen kan meedoen.

Waar gaat het om
Het gaat om élk idee voor oudere mensen met gezondheidsproblemen. Een idee zodat zij zelfredzaam blijven en langer op zichzelf kunnen wonen, in beweging blijven, zich veilig voelen, en dus een rol blijven spelen in de maatschappij. Alle slimme, praktische en originele ideeën zijn welkom! Iedereen kan meedoen: privé-personen en groepen uit zorginstelling, bedrijven, organisaties en verenigingen. De prijsvraag Zorg-voor-een-goed-idee loopt van 1 januari tot 15 maart 2004.

Wat kunt u winnen
Bij een prijsvraag horen prijzen. Wat kunt u winnen voor uw betrokkenheid bij de zorg voor ouderen?
De eerste prijs houdt in dat het winnende idee wordt ontwikkeld en, voorlopig als proef, uitgevoerd. Daarnaast ontvangt de inzender van dit idee 2.000 euro. Voor de tweede en derde prijs zijn bedragen van
1.750 en 1.500 euro beschikbaar. Meer informatie én voorbeelden van projecten vindt u op www.rvvz.nl.

Wat moet u doen
U zet uw idee op papier, eventueel met een tekening erbij. Daarbij geeft u duidelijk aan:

* wat het idee inhoudt

* hoe u tot dit idee gekomen bent

* welk probleem in de zorg voor ouderen u met dit idee oplost
* Hebt u meer ideeën? Stuur dan elk idee apart in.
* Zorg ervoor dat uw idee op 15 maart 2004 binnen is.

Uit de inzendingen kiest de organisator vijf nominaties. Een onafhankelijk jury kiest hieruit de winnaar van de eerste, tweede en derde prijs. Deze uitslag geldt voor 50%. De andere 50% wordt gekozen door het Nederlandse publiek. Dit gebeurt via internet en antwoordcoupons.

http://www.zorg-voor-een-goed-idee.nl
09 februari 2004

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400