Openbaar Ministerie

7 februari 2004

Opsporing Verzocht; gewapende berovingen in Rotterdam

De politie vraagt uw aandacht voor het volgende...

Opsporing Verzocht is het gezamenlijke opsporingsprogramma van de politie, Het Openbaar Ministerie en de Avro. In Opsporing Verzocht wordt de televisiekijker ingeschakeld bij het oplossen van (ernstige misdrijven. Aan de kijkers worden gerichte vragen gesteld over een aantal zaken.

In de uitzendingen van maandag 9 februari (eerste rond 19.30 uur, tweede rond 22.00 uur) aandacht voor de volgende onderwerpen. Uitzending gemist? Of mocht u meer willen weten? Opsporing Verzocht wordt dinsdagmiddag om 13.15 uur op Nederland 1 herhaald.

De onderwerpen die worden behandeld:

Amsterdam: Dubbele moord
De Colombiaanse Diego Ortiz-Rodrigez zit met zijn 18-jarige vriendin Alejandra te eten in Den Haag. Hij krijgt een telefoontje en even later vertrekken ze. Waarschijnlijk naar huis in Amsterdam, want later die avond worden ze daar gevonden. Allebei vermoord. Diego was een bekende van de politie en had zich misschien in de nesten gewerkt, maar waarom moest ook zijn onschuldige 18-jarige vriendin uit de weg worden geruimd?

Resultaten
De hele week is er weer gebeld over de zaken uit de uitzending van maandag 2 februari en Peter Boots van het KLPD vertelt wat de laatste stand van zaken is. Welke zaken er ook al weer in die uitzending zaten, ziet u op www.opsporingverzocht.nl. Voor meer opsporingsberichten van politie en OM: www.opsporingsberichtgeving.nl.

Gezocht
In deze nieuwe succesvolle rubriek ook deze week weer beelden van diverse gezochten. O.a. van een diefstal uit een sigarenzaak in Rotterdam en het pinnen met een gestolen bankpas in Rosmalen.

Rotterdam: Gewapende berovingen
In de vroege ochtend van zondag 23 november fietst een man door Rotterdam die het gemunt heeft op voorbijgangers. De ene keer doet hij of hij dronken is, een andere keer valt hij direct aan. Maar elke keer is hij zeer agressief en steekt zijn slachtoffers en neemt alles af wat ze bij zich hebben.

Amsterdam: Liquidatie
Nog een zaak uit Amsterdam deze week. Een bizarre zaak. Een liquidatie, waarbij de moeder van het slachtoffer eerst nog thee zet voor de daders, die vervolgens rustig wachten tot het slachtoffer thuis komt en hem dan zonder enig pardon voor de ogen van zijn moeder doodschieten.

Opgelost
Als er zaken zijn opgelost uit eerdere uitzendingen dankzij de tips van de kijkers dat hoort u dat in deze uitzending van Peter Boots.

Den Haag: Doorrijding na dodelijk ongeluk
Het nieuwe jaar 2004 mocht voor de 22-jarige man uit Eindhoven met de roepnaam Romesh niet langer duren dan 5 minuten. Oudejaarsavond was hij bij vrienden op bezoek in Den Haag. Om twaalf uur gaan ze, zoals heel Nederland de straat op om het nieuwe jaar in te luiden. En terwijl hij net op straat staat, wordt hij aangereden en tientallen meters door de auto meegesleurd. De auto heeft een onderdeel verloren en hopelijk leidt dat spoor naar de eigenaar.

Gezocht
Ook in deze uitzending tonen we u de gezochten van deze week in de hoop dat er veel informatie over hen binnenkomt.

Update
En we sluiten deze week af met een update van de eerste reacties op onze uitzending van 19.30 uur. En na deze uitzending staan alle zaken weer uitgebreid op onze internetsite.

Bovenstaande informatie is ontleend aan de gratis nieuwsbrief die de Avro elke vrijdag verzend. Deze nieuwsbrief is aan te vragen via de website van het programma: opsporingverzocht.nl. Voor meer opsporingsberichten van politie en OM: www.opsporingsberichtgeving.nl.