Ingezonden persbericht


Persbericht

Speciale bijlage Het Financieele Dagblad over de Beste Werkgevers 2004

Goed werkgeverschap extra belangrijk in moeilijke tijden

Amsterdam 6 ferbuari 2004- Op maandag 9 februari a.s gaat Het Financieele Dagblad uitvoerig in op het onderzoek 'De Beste Werkgevers 2004' van het Great Place To Work Institute Nederland. Het FD vindt dit onderzoek zo belangrijk, dat er een speciale bijlage in tabloid formaat voor wordt uitgegeven waarin de eerste twintig van de genomineerde bedrijven worden geportretteerd. Voorts zal de betekenis worden belicht van Goed Werkgeverschap, met name in economisch moeilijke tijden. Ook wordt ingegaan op de relatie tussen Great Place To Work en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het Great Place To Work Institute Nederland doet jaarlijks onderzoek naar de Beste Werkgevers van Nederland (vanaf 50 medewerkers). Dat gebeurt op basis van een jarenlang en ook internationaal in diverse culturen beproefd evaluatiemodel. Het onderzoek richt zich op de percepties van medewerkers over de kwaliteit van hun werkrelaties met managers, collega's en de eigen functie. Dit mondt uit in een zogenaamde TrustIndex. Deze TrustIndex weerspiegelt o.a. de mate van onderling vertrouwen in een organisatie en geeft ook aan hoe trots medewerkers zijn en hoe prettig men samenwerkt.

GPTW is een kennisinstituut dat onder meer organisaties evalueert, best practices in Nederland en Europa in kaart brengt in samenwerking met andere kennispartners. Door deze kennis en ervaring beschikbaar te maken, tracht het organisaties te ondersteunen in het creëren, stimuleren en versterken van goed werkgeverschap, zowel persoonlijk, zakelijk als maatschappelijk.

Door deel te nemen aan de in alle EU-lidstaten simultaan uitgevoerde Great Place To Work-evaluatie maken de deelnemende organisaties kans zich te kwalificeren voor de lijst van de Beste Werkgevers in Europa.

In april worden de winnaars daarvan in Brussel bekend gemaakt. Ook aan dit evenement zal Het Financieele Dagblad aandacht besteden.

-Einde Bericht-

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht