Gemeente Helmond


Verkoop via loketten in Helmond verboden

In het centrum van Helmond, waaronder de Binnenstad, wordt de verkoop van producten, die plaats vindt via vensters, luiken, loketten e.d. per 10 februari aan banden gelegd. Het gaat over de zogenaamde lokettenverkoop, waarbij voornamelijk eet- en drinkwaren worden verkocht.

Redenen voor het verbod zijn dat deze vorm van verkoop vaak overlast geeft en dat het woon- en leefklimaat erdoor wordt aangetast. Om dit te realiseren is de Algemene Politieverordening Helmond (APV) gewijzigd.

Iemand die nu een afleveringsloket heeft, krijgt 3 maanden de tijd om dit te verwijderen. Daarna kan een dwangsom worden opgelegd van 250,= per dag met een maximum van 25.000,= . Indien na dit termijn wordt geconstateerd dat een loket wordt gebruikt, kan ook nog eens een dwangsom van 500,= per dag worden opgelegd, met een maximum van
50.000,= .

Het gebied waar het lokettenverbod betrekking op heeft, wordt omsloten door de spoorlijn Eindhoven / Deurne, Kanaaldijk N.W., Eikendreef, Prins Hendriklaan, President Rooseveltlaan, Wesselmanlaan, Julianalaan, Julianabrug, Oostende, September 44 plantsoen, Uiverlaan, Wethouder Ebbenlaan, Bakelsedijk, t Bijsterveld, Burgemeester van Houtlaan en de Churchilllaan, genoemde straten inbegrepen.
---

| |