Gemeente Voorschoten

Persberichten - Samenwerkingsovereenkomst signalering probleemjongeren Uitgebracht op: woensdag 28 januari 2004

Burgemeester W.M. Verver-Aartsen tekent op 10 februari om 16.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis van Voorschoten (Leidseweg 25) een samenwerkingsovereenkomst voor het vroegtijdig signaleren van jongeren met problemen. Behalve door de gemeente wordt het convenant ondertekend door vertegenwoordigers van de politie, Bureau Jeugdzorg, Regionaal Bureau Leerplicht, Florence en de Leidse Welzijns Organisatie.

In de samenwerkingsovereenkomst leggen de verschillende deelnemende partijen de afspraken vast voor het signaleringsoverleg, dat onder regie van de gemeente Voorschoten op 24 februari van start gaat. Het signaleringsoverleg heeft als doel het vroegtijdig signaleren van jongeren met problemen, die kunnen leiden tot risicovol gedrag. Het signaleringsoverleg is voornamelijk gericht op preventie. Door nauwe samenwerking kunnen de deelnemende instanties hun kennis en informatie bundelen. Via een begeleidingstraject proberen zij te voorkomen dat de jongeren om wie het gaat, verder in de problemen raken.

Specifieke aanpak van problemen
Het signaleringsoverleg richt zich op de groep jongeren van 12 tot 18 jaar die problemen hebben op één of meerdere van de volgende gebieden: thuis, op school, met politie of justitie, financieel, verslaving, relationeel of psychosociaal. Afhankelijk van eventuele, geconstateerde problemen wordt een jongere vervolgens doorverwezen naar bijvoorbeeld Bureau Jeugdzorg, de Leidse Welzijns Organisatie of Florence (voorheen Zorggroep Horst en Vlietstreek) voor een specifieke aanpak van zijn of haar problemen.

Deelnemers signaleringsoverleg
Vaste deelnemers aan het signaleringoverleg zijn:
- Een jeugdbeleidsmedewerker van de gemeente Voorschoten.
- Een in jeugd gespecialiseerde wijkagent van Politie Hollands-Midden.
- Een jongerenwerker van de Leidse Welzijnsorganisatie.
- Een leerplichtambtenaar van het Regionaal Bureau Leerplicht.
- Een maatschappelijk werker van Florence.

- Een preventiemedewerker van Bureau Jeugdzorg.


- einde bericht -