Drempels weg


Seminar 'Het toepassen en meten van de toegankelijkheid van uw website'

28-01-2004
Bron: Drempels Weg
Op 10 februari bezoekt Michael Cooper, maker van de internettool Bobby, Drempels Weg. Hoewel kort dag, wilden wij bouwers en eigenaren van website in gelegenheid stellen persoonlijk van hem te horen wat er bij het toepassen en meten van de toegankelijkheid van hun website komt kijken. We organiseren daarom 10 februari een seminar in Zeist waar Michael Cooper een van de sprekers is.

Naast een lezing van Michael Cooper zullen vertegenwoordigers van Watchfire (de 'uitgever' van Bobby), Accessibility en van organisaties die de Drempels Weg Toetsing doorstonden presentaties geven.

Aanmelden
Hieronder vind je het programma van het seminar. Aanmelden kan via een formulier op de website over de Drempels Weg Toetsing via e-mail of bij het secretariaat van het Landelijk Bureau toegankelijkheid (0346 590115).

Locatie
't Koetshuis Bartimèus
Utrechtseweg 84
3702 AD Zeist
telefoon (030) 698 22 1

Routebeschrijving

Programma
13:30 uur: Ontvangst met koffie en thee

14:00 uur: Inleiding
Rol van overheid en bedrijfsleven als het gaat om toegankelijkheid voor mensen met een functiebeperking. Zelfregulering en/of wetgeving?

14:15 uur: Wat je zelf kunt meten
Door Michael Cooper, maker van de internettool Bobby. Bobby wordt per dag ongeveer 45 duizend keer gebruikt om een site te testen op toegankelijkheid. Deze presentatie is in het Engels.

14:40 uur: Presentatie overheidsonderzoek door Watchfire Door Gert-Jan Leijendekker (Watchfire Nederland) Resultaten van het onderzoek van Nederlandse overheidssites met een geautomatiseerde tool. Wat kan er gemeten worden en welke kennis levert dit op?

15:10 uur: Pauze

15:40 uur: Presentatie overheidsonderzoek (Accessibility Monitor) Door Iaco Riezebosch (Accessibility)
Resultaten van het onderzoek naar de toegankelijkheid van de sites van de Nederlandse overheid voor mensen met een functiebeperking volgens de W3C- normen. Deze monitor is de afgelopen twee maanden uitgevoerd en bestaat uit een combinatie van automatisch en handmatig onderzoek. Welke knelpunten zijn gevonden en hoe zijn ze op te lossen?

16:10 uur: Praktijkvoorbeelden
Praktijkvoorbeelden van toegankelijke sites; proces, aanpak, getrokken lessen. Dit is interessante informatie voor iedereen die ook door dit proces heen moet. Wat zijn zij tegengekomen en hoe hebben ze dat opgelost?16:45 Afsluiting met eventuele discussie

17:00 uur: Borrel