Gemeente Waalwijk

Wonen in Waalwijk opnieuw bezien?
Presentatie "leefbaarheidsonderzoek" op 10 februari, 19.30 uur

Hoe is het `leven' bij u in de wijk? Waar zijn de Waspikker, Sprang-Capellenaar en Waalwijker tevreden over en waar zijn ze juist ontevreden over? Deze vragen staan centraal in het "Leefbaarheidsonderzoek 2003" dat in opdracht van de gemeente Waalwijk, woningstichting Volksbelang en Casade Woondiensten is uitgevoerd door de stichting interface uit Eindhoven. In de maand mei van het vorige jaar zijn er steekproefsgewijs 9500 enquêtes in de gemeente verspreid, waarvan er ongeveer 3400 van zijn teruggestuurd. De resultaten en conclusies uit deze enquêtes zijn in een rapport verwerkt en dit wordt dinsdag 10 februari aanstaande - aan iedereen die er belangstelling voor heeft - gepresenteerd. De presentatie wordt gehouden in de nieuwe raadzaal van het gemeentehuis in Waalwijk en start om 19.30 uur.

Informatief

De presentatie heeft een informatief doel. Het eerste half jaar van 2004 gaan we de burger van Waalwijk op de hoogte brengen van de resultaten van het onderzoek via onder andere de gemeentelijke website en de wijktafels in de gemeente. We hebben ons als doel gesteld om eerst de positieve en negatieve aspecten - die uit het onderzoeksrapport naar voren komen - kenbaar te maken en pas daarna te gaan praten over hoe we de negatieve aspecten om kunnen zetten in positieve. En daar hebben wij uw hulp bij nodig! U weet wat er leeft in de wijk! Op 10 februari gaat het dus om een informatieve bijeenkomst. Op de wijktafels volgt informatie specifiek over uw wijk en in april/mei zijn er inspraakmogelijkheden in de voornemens die op basis van het onderzoek zullen worden geformuleerd op het gebied van leefbaarheid en veiligheid.

Het schema van de wijktafels wordt binnenkort gepubliceerd in De Maasroute

Verschillende doelstellingen

Het leefbaarheidsonderzoek is uitgevoerd met een aantal verschillende doelstellingen. Allereerst is informatie verzameld over hoe diverse huishoudens in de kernen en wijken van de gemeente Waalwijk de kwaliteit van het wonen en de leefbaarheid en veiligheid ervaren. De tweede doelstelling is om de dienstverlening van verantwoordelijke instanties zoals woningbouwcorporaties, politie, stadswachten en andere gemeentelijke diensten onder de loep te nemen als basis voor het wijk- en buurtbeheer. Tevens dient het onderzoek inzicht te geven in de wensen en voorkeuren van woningzoekenden. Daarnaast komen thema's als wonen, zorg en extra dienstverlening in Waalwijk terug in het onderzoek.

Meer informatie

Voor meer informatie over het "Leefbaarheidsonderzoek 2003" kunt u vanf 10 februari via deze link naar de paginas' over het leefbaarheidsonderzoek. Hier kunt u vanaf die datum het onderzoeksrapport inzien en downloaden.